tóth gabi
A legügyesebb és legkreatívabb háziasszony megint remek ötlettel állt elõ. De Valika már csak ilyen, nem tud leállni, eszméletlen sokat tanulhatunk tõle. Lássuk, mit csinált az almából!
Réges-régen nagyanyáink számára természetes volt, hogy nem mehet pocsékba a drága gyümölcs, manapság sokan kidobják a már kevésbé kívánatos almát, hogy vegyenek helyette másikat.
Valika viszont mindent ment, ami menthető, így soha sem áll le a befőzéssel! A finom szabolcsi almából almapürét készít, amit remekül fel lehet használni télen húsok mellé vagy akár egy finom sütemény alapanyagaként.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Hámozd meg az almákat, majd vágd négybe őket és vágd ki a magházukat.
2. Tedd egy lábosba, adj hozzá 2 rúd vaníliát. Ha nincs, 2 zacskó vaníliás cukrot és főzd puhára az egészet.
3. Ha kész, vedd ki a fűszereket, pépesítsd botmixerrel az almát, majd a szószt töltsd steril üvegekbe.
4. A lezárt üvegeket állítsd egy lábasba, és 90 fokos vízben dunsztold még 30 percig.
5. Majd következik a száraz dunszt és másnap, kihűlés után mehet is a polcra.
Készítsd el, nem bánod meg! Csak előkapod a finom almaszószt, és már kanalazhatod is!