RETRO RÁDIÓ

Boros Vali filléres trükkje: Isteni finomság almából, imádni fogod

Boros Vali filléres trükkje: Isteni finomság almából, imádni fogod
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 02. 04. 23:45

A legügyesebb és legkreatívabb háziasszony megint remek ötlettel állt elõ. De Valika már csak ilyen, nem tud leállni, eszméletlen sokat tanulhatunk tõle. Lássuk, mit csinált az almából!

Réges-régen nagyanyáink számára természetes volt, hogy nem mehet pocsékba a drága gyümölcs, manapság sokan kidobják a már kevésbé kívánatos almát, hogy vegyenek helyette másikat.

Valika viszont mindent ment, ami menthető, így soha sem áll le a befőzéssel! A finom szabolcsi almából almapürét készít, amit remekül fel lehet használni télen húsok mellé vagy akár egy finom sütemény alapanyagaként.

Almapüré

Hozzávalók:

  • 2-3 kg alma
  • 2 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 egész fahéj
  • 4-5 szegfűszeg
  • cukor ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    1. Hámozd meg az almákat, majd vágd négybe őket és vágd ki a magházukat.

    2. Tedd egy lábosba, adj hozzá 2 rúd vaníliát. Ha nincs, 2 zacskó vaníliás cukrot és főzd puhára az egészet.

    3. Ha kész, vedd ki a fűszereket, pépesítsd botmixerrel az almát, majd a szószt töltsd steril üvegekbe.

    4. A lezárt üvegeket állítsd egy lábasba, és 90 fokos vízben dunsztold még 30 percig.

    5. Majd következik a száraz dunszt és másnap, kihűlés után mehet is a polcra.

     

    Készítsd el, nem bánod meg! Csak előkapod a finom almaszószt, és már kanalazhatod is!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.