
Nagyanyáink nagy kedvence: így készül az igazi madártej
Ha egyszerű, de mégis különleges desszertre vágysz, az egyik legjobb választás a madártej. Most eláruljuk a titkot, hogyan készítették el nagyanyáink ezt az isteni finomságot!
Nagyanyáink imádták a selymes, krémes és vaníliás madártejet. Csakhogy ez a desszert örök, így ma is töretlenül népszerű. Minden háziasszonynak tudnia kell elkészíteni. Ha tökéletesen sikerül és jól behűtöd, biztos sikered lesz vele, hiszen az egész család imádni fogja. Mutatjuk a receptet!
Madártej

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor, vagy 1 db vaníliarúd
- kevés só
Így készítsd el:
1. Tedd fel a tejet főni.
2. Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket kevés cukorral verd habosra.
3. Az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggasd bele a habgaluskákat - a titok abban van, hogy ne forrald fel. Kb. 25 mp-ig főzd a galuskákat egyik oldalon, majd fordítsd át őket. Végül szűrőlapáttal emeld le.
- A tojássárgákat keverd habosra a vaníliás cukorral, cukorral és egy kevés sóval. Ha egy kis reszelt citromhéjat is teszel bele, zseniális lesz az összhatás!
- Adj az elegyhez egy kicsit a tejből, keverd össze, majd mehet a tojásos keverék a fazékba.
- Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Ne engedd erőteljesen forrni a tejet, mert kicsapódik a tojás sárgája.
- Ha tökéletes lett az állaga, hagyd kihűlni a madártejet és tedd rá a tetejére a habot.
Nagyon jól lehűtve isteni élményben lesz részed, büszke lesz rád a nagymamád!
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A madártejet Ausztriában kanáritejnek hívják, németeknél hótejnek, a franciáknál egyszerűen úszó szigetnek nevezik.






