FAZÉK

Szerző Sors Edina

2 hónapja

Nagyanyáink nagy kedvence: így készül az igazi madártej

Ha egyszerű, de mégis különleges desszertre vágysz, az egyik legjobb választás a madártej. Most eláruljuk a titkot, hogyan készítették el nagyanyáink ezt az isteni finomságot!

Szerző Sors Edina

Nagyanyáink imádták a selymes, krémes és vaníliás madártejet. Csakhogy ez a desszert örök, így ma is töretlenül népszerű. Minden háziasszonynak tudnia kell elkészíteni. Ha tökéletesen sikerül és jól behűtöd, biztos sikered lesz vele, hiszen az egész család imádni fogja. Mutatjuk a receptet!

Madártej

Floating,Island,,A,European,Dessert,Of,French,Origin,Called,Oeufs
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor, vagy 1 db vaníliarúd
  • kevés só

Így készítsd el:

1. Tedd fel a tejet főni.

2. Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket kevés cukorral verd habosra.

3. Az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggasd bele a habgaluskákat - a titok abban van, hogy ne forrald fel. Kb. 25 mp-ig főzd a galuskákat egyik oldalon, majd fordítsd át őket. Végül szűrőlapáttal emeld le. 

  1. A tojássárgákat keverd habosra a vaníliás cukorral, cukorral és egy kevés sóval. Ha egy kis reszelt citromhéjat is teszel bele, zseniális lesz az összhatás!
  2. Adj az elegyhez egy kicsit a tejből, keverd össze, majd mehet a tojásos keverék a fazékba. 
  3. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Ne engedd erőteljesen forrni a tejet, mert kicsapódik a tojás sárgája.
  4. Ha tökéletes lett az állaga, hagyd kihűlni a madártejet és tedd rá a tetejére a habot.

Nagyon jól lehűtve isteni élményben lesz részed, büszke lesz rád a nagymamád!

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A madártejet Ausztriában kanáritejnek hívják, németeknél hótejnek, a franciáknál egyszerűen úszó szigetnek nevezik.

 

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!