
Így tedd el a káposztát télre, ennél egészségesebb nincs
Tedd el télire ezt a savanyúságot, kóstolj bele a nyár frissességébe a hidegben is! Mutatunk egy szuper receptet!
Ezt az isteni, egészséges savanyúságot ideje most eltenni télire. Nagyon egészséges és ízletes. Mutatjuk a receptet.
Káposztás céklasaláta

Hozzávalók:
- 2 kg vékonyra gyalult káposzta
- 2 kg cékla
- 1/2 kg hagyma
- 5 dkg tengeri só
- 1 tk őrölt kömény
- szalicil
- 15 dkg édesítő vagy 70 dkg cukor
- 6 dl 10%-os ecet
Így készítsd el:
- Hámozd meg a céklát és reszeld le, a hagymát vágd vékonyra, majd az összes összetevőt keverd össze. Hagyd állni 1 napot.
- Keverd össze többször, mielőtt másnap a tisztára mosott üvegekbe töltöd, végül . ha lezártad mehet a kamra polcaira.
- Ínyencek tormát is tesznek bele, mert nagyon jó ízt ad az is a savanyúságnak.
Te tudtad?
A cékla tele van antioxidánssal, ezek védik a sejteteket a külső szabad gyökök támadásaitól. Rengeteg benne a vas, kálcium, magnézium, de bőségesen található benne vitamin is.
A lilakáposztának pedig magas a káliumtartalma, ezért jól szabályozza a vérnyomást. Szintén gazdag antioxidánsokban, segít megakadályozni a ráncok kialakulását, sokáig fiatalon tartja a bőrt. Tele van C-vitaminnal, ami szintén fontos a szervezetnek és a bőrnek is. Több benne a C-vitamin, mint a narancsban. A benne lévő A-vitamin, pedig erősíti az immunrendszer működését.






