Létrehozva: 2022.09.16.
Módosítva: 2022.09.16.

Így tedd el a káposztát télre, ennél egészségesebb nincs

Tedd el télire ezt a savanyúságot, kóstolj bele a nyár frissességébe a hidegben is! Mutatunk egy szuper receptet!

Szerző Sors Edina

Ezt az isteni, egészséges savanyúságot ideje most eltenni télire. Nagyon egészséges és ízletes. Mutatjuk a receptet.

Káposztás céklasaláta

Cékla
Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 kg vékonyra gyalult káposzta
  • 2 kg cékla
  • 1/2 kg hagyma
  • 5 dkg tengeri só
  • 1 tk őrölt kömény
  • szalicil
  • 15 dkg édesítő vagy 70 dkg cukor
  • 6 dl 10%-os ecet 

Így készítsd el:

  1. Hámozd meg a céklát és reszeld le, a hagymát vágd vékonyra, majd az összes összetevőt keverd össze. Hagyd állni 1 napot.
  2. Keverd össze többször, mielőtt másnap a tisztára mosott üvegekbe töltöd, végül . ha lezártad mehet a kamra polcaira. 
  3. Ínyencek tormát is tesznek bele, mert nagyon jó ízt ad az is a savanyúságnak.

 

Te tudtad?

A cékla tele van antioxidánssal, ezek védik a sejteteket a külső szabad gyökök támadásaitól. Rengeteg benne a vas, kálcium, magnézium, de bőségesen található benne vitamin is. 

A lilakáposztának pedig magas a káliumtartalma, ezért jól szabályozza a vérnyomást. Szintén gazdag antioxidánsokban, segít megakadályozni a ráncok kialakulását, sokáig fiatalon tartja a bőrt. Tele van C-vitaminnal, ami szintén fontos a szervezetnek és a bőrnek is. Több benne a C-vitamin, mint a narancsban. A benne lévő A-vitamin, pedig erősíti az immunrendszer működését. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek