RETRO RÁDIÓ

Így készül a dobálós savanyúság, ez a legjobb recept télire

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 07. 17. 16:00

Kihagyhatatlan a dobálós savanyúság, ennél finomabbat te sem ettél még! Itt az ideje, hogy te is belekezdj az elkészítésébe.

A dobálós savanyúság elkészítésénél fontos az ízes alaplé. Nagy edénybe készítsd, így nem kell üvegekkel bajlódnod, nem kell fertőtleníteni. Folyamatosan tedd hozzá a zöldségeket, ahogy érnek, de ahogy fogynak, úgy töltheted újra. 

Dobálós savanyúság

Homemade,Vegetables,Preserves,,Pickled,Gherkins.,Collection,Set,Of,Pickled,Veggies
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 dkg borkénpor
  • 1,5 dkg nátrium benzonát
  • 5 l víz
  • 50 dkg cukor
  • 25 dkg só
  • 6 dl 10%-os ecet
  • torma
  • kapor
  • 10 db babérlevél
  • 1 ek egész bors
  • 1 ek mustármag
  • 1 ek koriander
  • 1 ek borókabogyó
  • almapaprika
  • uborka
  • dinnye
  • karfiol
  • TV paprika
  • gyöngyhagyma
  • 6 dl ecet
  • babérlevél
  • mustármag
  • koriander
  • paprika
  • egész bors
  • borókabogyó

 

Így készítsd el:

  1. Kevés vízben oldd fel a borkénport és a nátrium benzonátot, majd add hozzá a többi vízhez, és öntsd bele a vödörbe. Adj hozzá cukrot, sót, ecetet és a fűszereket, a tormát, a kaprot, babérlevelet, egész borsot, mustármagot , koriandert és a borókabogyót.
  2. A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, a hibás részeket távolítsd el, a paprikát kicsumázva, félbevágva, az uborkát, az almapaprikát,a pici zöld dinnyét, karfiolt, gyöngyhagymát dobd bele a lébe, majd a tetejét tányérral zárd le. Szorítsd bele őket a lébe, zárd le a vödör tetejét.
  3. A lényege ennek a savanyúságnak, hogy ahogyan a zöldségek a kertben teremnek, úgy töltsd fel folyamatosan a vödör tartalmát. Sötét, hűvös helyen tárold.  Nagyjából 10 nap  érlelés  után a savanyúságot el is fogyaszthatod.

Jó étvágyat!

Tipp:

Patisszont, káposztát, sőt, káposztával töltött paprikát is rakhatsz bele. Ízlés szerint.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.