Kihagyhatatlan a dobálós savanyúság, ennél finomabbat te sem ettél még! Itt az ideje, hogy te is belekezdj az elkészítésébe.
A dobálós savanyúság elkészítésénél fontos az ízes alaplé. Nagy edénybe készítsd, így nem kell üvegekkel bajlódnod, nem kell fertőtleníteni. Folyamatosan tedd hozzá a zöldségeket, ahogy érnek, de ahogy fogynak, úgy töltheted újra.
Dobálós savanyúság
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
2 dkg borkénpor
1,5 dkg nátrium benzonát
5 l víz
50 dkg cukor
25 dkg só
6 dl 10%-os ecet
torma
kapor
10 db babérlevél
1 ek egész bors
1 ek mustármag
1 ek koriander
1 ek borókabogyó
almapaprika
uborka
dinnye
karfiol
TV paprika
gyöngyhagyma
6 dl ecet
babérlevél
mustármag
koriander
paprika
egész bors
borókabogyó
Így készítsd el:
Kevés vízben oldd fel a borkénport és a nátrium benzonátot, majd add hozzá a többi vízhez, és öntsd bele a vödörbe. Adj hozzá cukrot, sót, ecetet és a fűszereket, a tormát, a kaprot, babérlevelet, egész borsot, mustármagot , koriandert és a borókabogyót.
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, a hibás részeket távolítsd el, a paprikát kicsumázva, félbevágva, az uborkát, az almapaprikát,a pici zöld dinnyét, karfiolt, gyöngyhagymát dobd bele a lébe, majd a tetejét tányérral zárd le. Szorítsd bele őket a lébe, zárd le a vödör tetejét.
A lényege ennek a savanyúságnak, hogy ahogyan a zöldségek a kertben teremnek, úgy töltsd fel folyamatosan a vödör tartalmát. Sötét, hűvös helyen tárold. Nagyjából 10 nap érlelés után a savanyúságot el is fogyaszthatod.
Jó étvágyat!
Tipp:
Patisszont, káposztát, sőt, káposztával töltött paprikát is rakhatsz bele. Ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.