tóth gabi
Ilyen lett az év strandkajája, ízleld meg velünk!
A mindig édesnek hitt kürtőskalács műfaját forradalmasította sós ízekkel a balatonboglári Bundi Bijó Bárja, amely kísérletező kedvű átalakításával megnyerte az idei Év Strandétele versenyt.
Az eredményt Balatonudvariban hirdették ki, miután a Wolf András séffel kiegészült szakújságíró csapat a tíz balatonparti döntős helyen végigkóstolta a döntőbe jutott strandételeket.
Az olaj megdrágulásával végképp eljárt az idő a zsíros-olajos retró strandbüfé-ételek felett. A verseny elindításának fő célkitűzése volt a korábban egészségtelen, nehezen emészthető ételek által dominált strandkínálat megújítása
– mondta el az ötletgazda Kardos Gábor, és az elképzelés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fődíjas kürtőkalácsba tepertőkocka, füstölt kolbász, parasztsonka, póréhagymacsíra és csípős paprikás szósz került, amivel készítői elnyerték a Tork Év felfedezettje díját is.
A megmérettetést nyolcadik alkalommal megrendező Balatoni Kör idén külön díjazta a büfé és a bisztró kategória legjobbját. Az utóbbiban a zamárdi Tiki Beach malacfül salátája győzött, és ugyanők a vegán túrógombócukkal elnyerték az Essity Hungary innovációs és fenntarthatósági küldöndíjat is. A vegán ételek legjobbját is kiválasztották, ez a balatonaligai Tarow Borsófőzi dim sum étele lett. Ha nem lennél otthon a kínai harapnivalók világában, eláruljuk, hogy ez egy kókusztejes zöldborsófőzelék gyömbérrel, edameme babbal és cukorborsóhéjjal. Feltétnek egy fúziós ázsiai fűszerezésű sült gomba-kápia paprikatatárt töltenek wonton tésztába, amit olajban sütnek ropogósra.
Ha kellőképp felkeltettük az étvágyad, ne habozz kipróbálni valamelyik finomságot! Ha nem is ülsz rögtön autóba, a hétvégi strandolást akár ezek megkóstolásával is összekötheted a Balatonnál.