tóth gabi
A híres 6 tojásos piskóta sem lesz tökéletes, ha a következő fontos szempontokat nem tartod szem előtt. Mutatjuk a trükköket!
A piskóta isteni választás, ha egyszerű és olcsó sütit szeretnél készíteni. Szinte mindenki ismeri és szereti. Megtöltheted csokival, gyümölccsel, lekvárral, nutellával, fahéjjal. A puha és magas piskóta elkészítése nem bonyolult, mégis sokszor előfordul, hogy összeesik, vagy másnapra kiszárad a tésztája. Ahhoz, hogy másnap is friss maradjon, mindössze három jótanácsot érdemes megfogadnod, így a végeredmény igazán varázslatos és finom lesz. Most megtudhatod a titkot!
Ismét a szódabikarbóna a kulcs! Érdemes a sütőporral fele-fele arányban összekeverve alkalmaznod. Így a tészta nem fog összeesni a sütés végére, és kihűlés után is megőrzi tökéletes magasságát.
A piskóta hozzávalóit legjobb konyhamérlegen lemérni. Nagyon fontosak az arányok. Sokszor elköveti az ember azt a hibát, hogy ha a receptben kanál a megadott mérőeszköz, akkor evőkanálnyi mennyiséget használ, mondjuk, teáskanálnyi helyett. Bizony ez nagyon nem mindegy! De az sem, hogy csapott vagy púpozott kanállal méred ki azt a bizonyos hozzávalót. Vedd figyelembe azt is, hogy a korábban szokásos kanálméret már a múlté! Mára csaknem duplája a púpozott kanál, így erre nagyon érdemes odafigyelned.
A tökéletes piskóta titka, hogy pontosan annyi vizet tegyél a tésztába, amennyi lisztet, tojást és cukrot. Értelemszerűen 6 tojás, 6 evőkanál liszt és 6 evőkanál cukor mellé tegyél ugyanennyi vizet. Így nem lesz a tészta sem túl sűrű, sem túl folyós. Habkönnyű lesz a piskóta.
Jó étvágyat!