Megmaradt a krumplipüréből? Nehogy kidobd! Rengeteg lehetőség rejlik benne, hiszen szuper finomságokat készíthetsz belőle. Mi most három ötletet hozunk, hogyan dobd fel a pürét. Íme a receptek.
1. Sajtos burgonyagolyók
Hozzávalók:
50 kg krumplipüré
2 db tojás
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
15 dkg sajt
2 ek tej
1 csipet kömény
só, bors, olaj
Így készítsd el:
A krumplipürét, egy nagyon kevés tejet, a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket dolgozd össze kézzel.
Kis golyókat formázz a masszából. Forgasd bele zsemlemorzsába és forró olajba süsd ki.
2. Sajtos-szalonnás muffin
Hozzávalók:
50 dkg krumplipüré
3 dbtojás
1 csésze chedar sajt apróra vágva
1/4 csésze szalonna apróra vágva
1/4 csésze újhagyma
1/4 csésze parmezán sajt reszelve
bors
só
Így készítsd el:
Keverd össze a krumplipürét, a tojást, a sajtot és a szalonnát, valamint az újhagymát. Sózd, borsozd.
Vajazd ki a muffinformákat, és töltsd fel a masszával. Szórj a tetejére parmezánt.
200 C fokon süsd 30-35 percig aranybarnára.
Hagyd kihűlni, tejföllel isteni finom!
3. Szilvás gombóc fahéjjal
Hozzávalók:
40 dkg krumplipüré
liszt, amennyit felvesz a püré
1 db tojás
szilva
zsemlemorzsa
fahéj
görög joghurt
barnacukor ízlés szerint
Így készítsd el:
A püréhez add hozzá a tojást, majd adagold hozzá a lisztet. Ügyelj arra, hogy ne legyen kemény.
Zsiradékon pirítsd meg a zsemlemorzsát.
Lisztezett felületen a tésztát nyújtsd ki, vágd kockákra, tegyél a közepébe fahéjas, cukros szilvát, majd formálj belőle gombócokat.
Forró vízben főzd ki, szűrd le, forgasd mega zsemlemorzsába.