
3 szenzációs ötlet: így turbózd fel a krumplipürét
Nem veszhet kárba ez a szuper alapanyag. Érdemes kreatívan felhasználni a krumplipürét. Íme az ötletek.
Megmaradt a krumplipüréből? Nehogy kidobd! Rengeteg lehetőség rejlik benne, hiszen szuper finomságokat készíthetsz belőle. Mi most három ötletet hozunk, hogyan dobd fel a pürét. Íme a receptek.
1. Sajtos burgonyagolyók

Hozzávalók:
- 50 kg krumplipüré
- 2 db tojás
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg sajt
- 2 ek tej
- 1 csipet kömény
- só, bors, olaj
Így készítsd el:
A krumplipürét, egy nagyon kevés tejet, a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket dolgozd össze kézzel.
Kis golyókat formázz a masszából. Forgasd bele zsemlemorzsába és forró olajba süsd ki.
2. Sajtos-szalonnás muffin

Hozzávalók:
- 50 dkg krumplipüré
- 3 dbtojás
- 1 csésze chedar sajt apróra vágva
- 1/4 csésze szalonna apróra vágva
- 1/4 csésze újhagyma
- 1/4 csésze parmezán sajt reszelve
- bors
- só
Így készítsd el:
- Keverd össze a krumplipürét, a tojást, a sajtot és a szalonnát, valamint az újhagymát. Sózd, borsozd.
- Vajazd ki a muffinformákat, és töltsd fel a masszával. Szórj a tetejére parmezánt.
- 200 C fokon süsd 30-35 percig aranybarnára.
- Hagyd kihűlni, tejföllel isteni finom!
3. Szilvás gombóc fahéjjal

Hozzávalók:
- 40 dkg krumplipüré
- liszt, amennyit felvesz a püré
- 1 db tojás
- szilva
- zsemlemorzsa
- fahéj
- görög joghurt
- barnacukor ízlés szerint
Így készítsd el:
- A püréhez add hozzá a tojást, majd adagold hozzá a lisztet. Ügyelj arra, hogy ne legyen kemény.
- Zsiradékon pirítsd meg a zsemlemorzsát.
- Lisztezett felületen a tésztát nyújtsd ki, vágd kockákra, tegyél a közepébe fahéjas, cukros szilvát, majd formálj belőle gombócokat.
- Forró vízben főzd ki, szűrd le, forgasd mega zsemlemorzsába.
- Tálalhatod fahéjas görög joghurttal, barnacukorral.






