
Így tedd el a csöves kukoricát télire
Így marad legalább annyira ízletes a kukorica, mint frissen! Most érdemes elrakni télire, mutatjuk a recepteket.
Nemcsak nyáron fogyaszthatsz ebből az isteni csemegéből, hanem az év bármely időszakában, amikor csak megkívánod. Így őrizd meg a kukorica ízét, tedd el télire, emeld le a kamra polcáról, amikor megkívánod.

Télire üvegben

Hozzávalók:
- 2 ek só
- 2 l víz
- 3 db csöves kukorica (üvegenként)
- 1 tk. szalicil (üvegenként)
Így készítsd el:
- Főzd meg félig a csöves kukoricát sós vízben. Egy közepes üvegbe 3 db fér bele!
- Szedd ki a forró vízből a csöveket, hűtsd le.
- A szemeket éles késsel vágd le. (Akár egyben, vagy félbevágva csövestől is elteheted.)
- Fertőtlenített üvegbe töltsd a kukoricát, erre merj rá annyit a főzővízéből, hogy ellepje.
- A tetejére tegyél kevés szalicilt, csavard rá a tetőket az üvegekre, és 1 órán keresztül gőzöld ki.
- Hagyd kihűlni, és mehet is a spájzba!
Bármikor előveheted és felhasználhatod.
Vákumozd le a kukoricát!
Hozzávalók:
- 10 cső kukorica
- 5 db vákumtasak
Így készítsd el:
- A friss kukoricát tisztítsd meg és a belső csuhét vedd le.
- Forralj fel egy lábosban vizet és amikor már lobog a víz, 2 percre tedd bele a kukoricákat, majd hideg vízben hűtsd ki.
- A kihűlt csöveket csöpögtesd le és hagyd teljesen megszáradni.
- A kukoricákat 2 darabonként vákuumozd le. Mehet is a fagyasztóba télire.
Amikor télen előveszed és megfőzöd:
- Engedd ki a kukoricát, zacskóstól tedd egy fazékba, öntsd fel vízzel, és a forrástól számított 15 percig főzd.
- Egy másik fazékba eressz hideg vizet, abban hűtsd le a kukoricát, majd bontsd ki.
- Sózhatod és máris fogyaszthatod.
Még egyszerűbb, ha a felengedett kukoricákat kiveszed a zacskóból és forró vízben néhány perc alatt készre főzöd.
Jó étvágyat!
Ripost hírek






