Nemcsak nyáron fogyaszthatsz ebből az isteni csemegéből, hanem az év bármely időszakában, amikor csak megkívánod. Így őrizd meg a kukorica ízét, tedd el télire, emeld le a kamra polcáról, amikor megkívánod.
Télire üvegben
Hozzávalók:
2 ek só
2 l víz
3 db csöves kukorica (üvegenként)
1 tk. szalicil (üvegenként)
Így készítsd el:
Főzd meg félig a csöves kukoricát sós vízben. Egy közepes üvegbe 3 db fér bele!
Szedd ki a forró vízből a csöveket, hűtsd le.
A szemeket éles késsel vágd le. (Akár egyben, vagy félbevágva csövestől is elteheted.)
Fertőtlenített üvegbe töltsd a kukoricát, erre merj rá annyit a főzővízéből, hogy ellepje.
A tetejére tegyél kevés szalicilt, csavard rá a tetőket az üvegekre, és 1 órán keresztül gőzöld ki.