RETRO RÁDIÓ

Most dobsz egy hátast, ez az évszázad kukoricatrükkje

Most dobsz egy hátast, ez az évszázad kukoricatrükkje
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2017. 09. 02. 15:30

Ezentúl télen is élvezheted a nyár ízeit, zárd üvegekbe a kukoricát! Mehet is a csemege a kamrapolcra, télen csak melegítened kell. Zseniális finomság!

A főtt kukorica eddig csak szezonális csemege volt, de mostantól bármikor fogyaszthatod, amikor csak megkívánod. A szuper magyar háziasszonyok kitalálták, miként tudják a nyár ízét megőrizni úgy, hogy akár a csemegekukoricát is bármikor leemelheted a kamra polcáról.

Csemegekukorica télire

Hozzávalók:

  • csemegekukorica
  • cukor
  • citromsav
  • nagyméretű, nagyobb méretű, csavaros tetejű üvegek
  • 1. Fertőtlenítsd ki a befőttesüvegeket a tetejükkel együtt. Ha van mosogatógéped, nyugodtan tedd bele.

    2. A megtisztított és megmosott kukoricacsöveket rendezd bele az üvegekbe, de fel is darabolhatod, akár le is fejtheted a csőről a szemeket.

    3. Minden üvegbe tegyél 1,5-1,5 kávéskanál sót és cukrot, illetve 1 kávéskanál citromsavat, majd öntsd fel csapvízzel és zárd le a kupakot.

    4. Állítsd az üvegeket egy nagy lábasba és töltsd meg annyi vízzel, hogy az üvegek szájáig érjen. Lassan forralva főzd 1-1,5 órán keresztül, majd hagyd kihűlni az üvegeket a főzővízben.

    Annyi kukoricát tegyél egy-egy üvegbe, amit biztos megesztek, mert az üveg kinyitása után már nem tudod sokáig tárolni.

    Forrás: Facebook/Hennrietta Mikos/VALI hagyományos konyhája

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.