tóth gabi
Ki mondta, hogy nem lehet finoman és egészségesen főzni?
Egyszerre elképesztőek és elgondolkodtatóak dr. Mangó Gabriella újragondolt receptjei. A gyöngyösi háziorvos az egészség jegyében formálja át a legnépszerűbb ételeink elkészítési módját. Íme két újabb fogás!
Nyári étel a sok-sok zöldséggel főzött gulyásleves. Ha lehet, kevesebb krumpli, több zöldség, akár karfiol is mehet bele, és ha nem akarsz húst beletenni, ne tegyél, ha kevesebbet teszel bele, az csirkehúsból legyen, de megpróbálhatod a husit beletenni tojás+csirke darált hús, tehát húsgolyó formájában. Ez önmagában is laktató étel...
– fogalmaz a magyar orvos.
Majd így folytatja dr. Mangó Gabriella:
„Ha második fogást szeretnél, akkor diós/mákos tészta kis vaníliás cukorral keverve a diót, vagy a mákot, vagy mézzel édesítve. Meggy szemeket, cseresznyét nyugodtan csempészhetsz bele, akkor kevesebb cukor/méz kell hozzá.”
Mangó doktornő korábbi konyhai rafinériájáról ITT olvashatsz.