tóth gabi
Nagy pazarlás lenne a friss, zsenge retek levelét a szemetesbe dobni. Készíts belőle ízletes és egészséges finomságot!
A reteklevél bizony nem a szemetesbe való! Ráadásul most még gyönyörű, zsenge a retek, melynek levele zöldben pompázik, szinte hívogat, hogy használd fel! Amikor a retek 4-5 hetes, levele még hasznos lehet, később már szőrös és picit szúrós lesz. De most még nagy kár lenne kidobni. Készíts belőle ízletes reteklevél pestót, pár perc az egész, és imádni fogod!
Tehetsz bele bazsalikomot, vagy újhagymát, felhasználhatod szendvicskrémnek, mártogatósnak és főtt tésztára is szósznak.
A tésztára a pestón kívül rakhatsz reszelt parmezánt és pirított magot (diót, mandulát, fenyőmagot), de önmagában is ütős íze van a reteklevél pestónak.
Jó étvágyat!
Ha szereted a reform dolgokat, csinálj reteklevélből zöld turmixot. Tegyél a retek levelén kívül sóskát, spenótot, madársalátát, zellerszárát, avocadót, uborkát, kelkáposztát vagy sárgarépát bele. Választhatsz hozzá gyümölcsöket is, zöldalmát, körtét, banánt, narancsot is tehetsz mellé. A zöldségből és gyümölcsből álló turmixok hihetetlen vitaminforrással rendelkeznek, és még nagyon finomak is. Könnyen elkészítheted, nagyon egészséges, és ha jól kombinálod a zöldségeket, gyümölcsöket, valamint ügyesen fűszerezed, akkor imádni fogja az egész család. A zöld levelek sok esszenciális aminósavat tartalmaznak, valamint fontos összetevőjük a lúgosító és méregtelenítő hatású klorofill. Magas ásványianyag-tartalommal és rostokkal rendelkeznek. A reteklevél nagyon passzol az isteni zöld turmixhoz, ne hagyd ki belőle, ha teheted! Kár lenne érte.