Létrehozva: 2022.01.04.

Egészségesebb lett a fánk, így készítsd el almával

Dobd fel az idei farsangot egy kis almával, így kerüljön a fánk az asztalra! Szuper egyszerű receptet mutatunk!

Szerző Sors Edina

Almás fánk nélkül idén nem lesz farsang! A gyerekek nagy kedvence lesz, és még egészséges is! Ne hagyd ki a sütik közül, előnye, hogy roppant egyszerű elkészíteni. Miután elhatározodmagad, 20 perc múlva ehetitek is ezt a hihetetlen finom kevert almás fánkot!

Almás fánk recept:

Almás fánk Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • A sütéshez:

  • olaj
  • tetejére:

  • fahéjas porcukor
  • lekvár
  • Így készítsd el:

  • Hámozd meg az almákat, majd reszeld le. Add hozzá a cukrot és keverd jól el. Ezután jöhet a liszt, a sütőpor és végül a tojás, az egészet jól dolgozd el.
  • Kanállal szagass apró fánkocskákat és forró olajban süsd ki!
  • Az almafánkokat fahéjas porcukorral tálalhatod, de lekvárt is adhatsz hozzá!
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    Az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatása

    A flavonoidok antioxidáns hatású (sejteket károsító oxidációs folyamatok semlegesítésében közreműködő) növényi anyagok. Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában vannak jelen: quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin.

    A flavonoidok ráadásul erősítik az immunrendszert, rákmegelőző, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek. Összességében védik az egészségünket.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek