Létrehozva: 2021.12.25.

Most figyelj, ettől lesz tökéletes a karácsonyi habcsók

Idén nem csak a karácsonyfára kerül a habcsók! Isteni receptet mutatunk, imádni fogja az egész család! Így lesz izgalmasabb ez az édesség, mint a bolti verziója.

A habcsók az a finomság, ami sokszor édesebb a kelleténél, a bolti verzió nem igazán a legjobb megoldás. Ezt az édességet a karácsonyfára is felrakhatod, de ha finomat szeretnél enni, ne add fel, próbáld ki a fantasztikus otthon elkészíthető diós habcsókot. Lehet megváltozik a véleményed erről az édességről.

Habcsók
Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 dkg dióbél
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tk ecet
  • Így készítsd el:

  • A dióbelet vágd durvára, és daráld meg. A tojásfehérjét verd fel, add hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot is. Pár percig verd, majd keverd hozzá az ecetet és azzal teljesen keményre verd fel. Öntsd hozzá a darált dióbelet.
  • Béleld ki a tepsit sütőpapírral, és kanál segítségével tegyél halmokat habcsók formákat a diós tojáshabból. Helyezd a habcsókokat egymástól távol, mert a sütés alatt megnőnek.
  • Előmelegített sütőben, 130 C fokon 40 percen keresztül süsd meg! Ízlésesen tálalhatod!
  • Jó étvágyat!

    Tipp:

    Kísérletezhetsz színekkel és ízekkel! A habcsók alapreceptje még finomabb, ha aromával, likőrrel, majd a végén kókuszreszelékkel, reszelt csokival, citromhéjjal, mandulapehellyel, instant kávéval vagy durvára tört olajos magvakkal gazdagítod. Arra figyelj oda, hogy a durva magok ne nehezítsék a habot! Ételfestéket is használhatsz, ha színes csókokat szeretnél, így változatosabb lesz a tálalásnál.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek