Az olaszok kedvenc desszertje, a tiramisu idén karácsonykor a gesztenyepürével házasodott össze. Máris mutatjuk, hogy készül a gesztenyés tiramisu.
A tiramisu a legjobb desszertek egyike – különösen az ilyen, konyhai feladatokban bővelkedő időszakokban, amilyen a karácsony. Pár perc alatt összeállíthatod, és utána már csak állnia kell néhány órát a hidegben, hogy összeérjenek az ízek. Arról pedig, hogy a karácsonyi tiramisu-változat kicsit különlegesebb legyen, mint egy szimpla desszert, a gesztenye gondoskodik. De vajon miért olyan különleges a gesztenyés tiramisu?
Egy nagy tál helyett kisebb desszertes poharakban is tálalhatod (Fotó: pixabay.com)
Kedvenc téli desszertünk, a gesztenyepüré alapanyaga, vagyis a gesztenye tele van hasznos vitaminokkal, például B-vitaminokkal, C- és E-vitaminnal, ásványi anyagokkal és rosttal, így nemcsak finomabbá, hanem egészségesebbé is teszi a karácsonyi desszertet. Ha még különlegesebben akarod tálalni, akkor ne egy nagy tálba rétegezd a gesztenyés tiramisu hozzávalóit, hanem külön, kis poharakba. Lássuk, hogyan készül a gesztenyepüré és a tiramisu kombinációja!
Gesztenyés tiramisu
Az olaszok kedvenc desszertje ezúttal a gesztenyével házasodott össze (Fotó: pixabay.com)
Egy éjszakát pihenjen a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek (Fotó: pixabay.com)
Válaszd szét a tojásokat, a tojásfehérjéket tedd el a hűtőbe.
Egy lábasban törd össze a gesztenyepürét és keverd hozzá az agavé-szirupot vagy mézet. Add hozzá a tojássárgákat, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrítsd be a masszát. Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.
Keverd össze alaposan a mascarponét és a tejszínt. Ha túl sűrű lenne a krém alapja, egy kevés tejjel lazíthatod. Add hozzá a gesztenyés-tojásos keveréket, és keverd addig, amíg egynemű masszát nem kapsz. Ez lesz a gesztenyés tiramisu krémje, amelyet a babapiskótával rétegezve kell majd a tálba tenned.
Törd félbe a piskótákat. Egyenként mártsd őket egy pillanatra a juharsziruppal vagy mézzel édesített kávéba, és helyezd őket szorosan egymás mellé egy tál vagy 8 desszertes pohár aljába. A piskótának csak a felét használd el az első réteghez. Ha még intenzívebb ízeket szeretnél, a kávéhoz adhatsz egy kis konyakot, rumot vagy ha gyerekek is kapnak az édességből, rumaromát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.