kulcsár edina
Az alma a tél egyik kedvenc gyümölcse. Így még egészen biztosan nem etted, de ha kipróbálod, állandó vendég lesz az asztalodon. Íme, a tepsis sült almatorta!
Az almát hétköznapi gyümölcsnek tartjuk, pedig szuperegészséges. Tele van az immunrendszert támogató vitaminokkal és antioxidánsokkal, például a náthaszezonban szinte létfontosságú C-vitaminnal. Rosttartalma a fogyókúrázók legjobb barátjává teszi. Ráadásul finom, és százféle étel készíthető belőle a levestől a kompóton át a süteményekig, de használhatod turmixok alapanyagául, saláták összetevőjéül, sőt, akár húsok köreteként vagy töltelékeként is. Most egy különleges receptet mutatunk: egy olyan almatorta receptjét, amelyik szinte csak a zamatos töltelékből és a tetejére rápirult ropogós zabpehelyből áll. Tálalhatod karamell-öntettel, de akár egy gombóc vaníliafagyival is. Ha kipróbálod, egészen biztosan többször is követelni fogja a család! Még jobb, hogy nagyon rövid idő alatt elkészül. Csak odateszed sülni, és mire végeztek az ebéddel, máris ott illatozhat az asztalon a csodás almatorta!
Hozzávalók:
A tetejére:
Így készítsd el: