FAZÉK

Így készül az isteni, gyors, tepsis Raffaello

Ezt a sütit minden családnak meg kell kóstolnia! Nagyon ízletes, és az elkészítése sem nehéz, ráadásul nem kell hozzá sok idő sem!
címkék:

Csodálatos süti, és nagyon finom is a Raffaello. Készítsd el tepsiben!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: instagram

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék

a krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 8 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor

a tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • mandula

Így készítsd el:

1. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket, add hozzá a cukrot. A lisztet keverd össze a kókuszreszelékkel, és forgasd bele óvatosan a habba.

2. Simíts egy darabka sütőpapírt a tepsibe és öntsd bele a tésztát. Melegítsd elő a sütőt, majd 170 C fokon süsd meg a masszát.

3. A tojássárgákat 1 dl tejjel és a cukor felével, valamint a pudingporral keverd simára, majd öntsd a többi tejhez, és kevergetve főzd sűrűre néhány perc alatt. A margarint a maradék cukorral keverd habosra. Ha a puding kihűlt, dolgozd hozzá és kend rá a hideg tésztára.

4. A tetejét hintsd meg kókuszreszelékkel. Hagyd dermedni a hűtőben, majd szeleteld fel kockákra. Esetleg díszítésként szúrj apró mandulákat a szeletek közepébe.

Jó étvágyat!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?