tóth gabi
Belül omlós, ízletes hús, kívül ropogós panír. A tökéletes rántott hús titka mindössze ennyi, ám kell némi rafinéria, hogy ilyenre sikerüljön. Ehhez elég mindössze egyetlen hozzávaló...
A rántott húst mindenki szereti, ám sokszor ropogós panír helyett szikkadt, szivacsos lesz a végeredmény, és ilyenkor még a legrutinosabb szakács sem érti, hogy mi ment félre. Bár ezt az egyszerű ételt mindenki el tudja készíteni, mégis sokszor félresikerül a végeredmény. Hiszen nem mindegy, milyen minőségű húst tudunk venni, és van, amit érdemes sütés előtt pácolni. Aki igazán precíz akar lenni, még arra is figyel, hogy sütés előtt mikor veszi ki a hűtőből az alapanyagot, hiszen szobahőmérsékletű állapotban a legtöbb hús finomabbra sül. De még akkor is balul sikerülhet a dolog, ha minden alapszabályt betartasz; ugyanis a rántott hús titka a finom, ropogós panír. Ehhez pedig nem elég a liszt és a zsemlemorzsa...
A ropogós panír titka ugyanis nem más, mint a kukoricakeményítő és a kukoricapehely. Érdemes liszt és zsemlemorzsa helytett ezt használnod, hiszen a végeredmény mennyei lesz, és a tökéletes rántott hús receptjét mindenki követelni fogja tőled.
Így készül a ropogós rántott hús
Hozzávalók:
Elkészítés: