Létrehozva: 2021.11.22.

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, isteni ez a trükk

Belül omlós, ízletes hús, kívül ropogós panír. A tökéletes rántott hús titka mindössze ennyi, ám kell némi rafinéria, hogy ilyenre sikerüljön. Ehhez elég mindössze egyetlen hozzávaló...

A rántott húst mindenki szereti, ám sokszor ropogós panír helyett szikkadt, szivacsos lesz a végeredmény, és ilyenkor még a legrutinosabb szakács sem érti, hogy mi ment félre. Bár ezt az egyszerű ételt mindenki el tudja készíteni, mégis sokszor félresikerül a végeredmény. Hiszen nem mindegy, milyen minőségű húst tudunk venni, és van, amit érdemes sütés előtt pácolni. Aki igazán precíz akar lenni, még arra is figyel, hogy sütés előtt mikor veszi ki a hűtőből az alapanyagot, hiszen szobahőmérsékletű állapotban a legtöbb hús finomabbra sül. De még akkor is balul sikerülhet a dolog, ha minden alapszabályt betartasz; ugyanis a rántott hús titka a finom, ropogós panír. Ehhez pedig nem elég a liszt és a zsemlemorzsa...

Az isteni, ropogós panír titka a kukoricapehely. Fotó: Getty Images

A ropogós panír titka ugyanis nem más, mint a kukoricakeményítő és a kukoricapehely. Érdemes liszt és zsemlemorzsa helytett ezt használnod, hiszen a végeredmény mennyei lesz, és a tökéletes rántott hús receptjét mindenki követelni fogja tőled.

Fontos, hogy jó minőségű és friss legyen a hús. Fotó: Pixabay.com

Így készül a ropogós rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli szeletelt karaj
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • olaj
  • Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a húst, majd klopfold ki a hússzeleteket. Ezután sózd, fűszerezd ízlés szerint.
  • Törd apróra a kukoricapelyhet: tedd egy zacskóba, vagy vászonzsákba, és görgesd át rajta többször a sodrófát addig, míg apró és morzsalékos nem lesz.
  • Ezután úgy panírozd a húst, ahogy máskor szoktad, csak ezúttal liszt helyett használj kukoricakeményítőt, majd a tojásba forgatás után a zúzott kukoricapehelyben hempergesd meg a húsokat.
  • Hevíts olajat egy nagyobb serpenyőben, és tedd bele a panírozott húsokat. Fedő alatt süsd nagy lángon 3 percig, majd fordítsd meg őket. A másik oldalukat kis lángon, 2 perc alatt süsd készre. Frissen főtt krumplival, savanyúsággal tálald.
  • Mindenki imádni fogja. Fotó: Getty Images

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

    origo.hu

    Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

    metropol.hu

    A TV2 sztárjai elárulták hogyan alakult az életük

    vg.hu

    Csökkennek a kamatok, vissza is tértek a fix kamatú lakáshitelek

    ripost.hu

    Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

    hirtv.hu

    Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

    origo.hu

    Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

    lakaskultura.hu

    Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

    ripost.hu

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    ripost.hu

    Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál