Ők azok: bemutatjuk Magyar Péter agyhalottnak nevezett EP-képviselőit

INSIDER
Létrehozva: 2021.11.22.

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, isteni ez a trükk

Belül omlós, ízletes hús, kívül ropogós panír. A tökéletes rántott hús titka mindössze ennyi, ám kell némi rafinéria, hogy ilyenre sikerüljön. Ehhez elég mindössze egyetlen hozzávaló...

A rántott húst mindenki szereti, ám sokszor ropogós panír helyett szikkadt, szivacsos lesz a végeredmény, és ilyenkor még a legrutinosabb szakács sem érti, hogy mi ment félre. Bár ezt az egyszerű ételt mindenki el tudja készíteni, mégis sokszor félresikerül a végeredmény. Hiszen nem mindegy, milyen minőségű húst tudunk venni, és van, amit érdemes sütés előtt pácolni. Aki igazán precíz akar lenni, még arra is figyel, hogy sütés előtt mikor veszi ki a hűtőből az alapanyagot, hiszen szobahőmérsékletű állapotban a legtöbb hús finomabbra sül. De még akkor is balul sikerülhet a dolog, ha minden alapszabályt betartasz; ugyanis a rántott hús titka a finom, ropogós panír. Ehhez pedig nem elég a liszt és a zsemlemorzsa...

Az isteni, ropogós panír titka a kukoricapehely. Fotó: Getty Images

A ropogós panír titka ugyanis nem más, mint a kukoricakeményítő és a kukoricapehely. Érdemes liszt és zsemlemorzsa helytett ezt használnod, hiszen a végeredmény mennyei lesz, és a tökéletes rántott hús receptjét mindenki követelni fogja tőled.

Fontos, hogy jó minőségű és friss legyen a hús. Fotó: Pixabay.com

Így készül a ropogós rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli szeletelt karaj
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • olaj
  • Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a húst, majd klopfold ki a hússzeleteket. Ezután sózd, fűszerezd ízlés szerint.
  • Törd apróra a kukoricapelyhet: tedd egy zacskóba, vagy vászonzsákba, és görgesd át rajta többször a sodrófát addig, míg apró és morzsalékos nem lesz.
  • Ezután úgy panírozd a húst, ahogy máskor szoktad, csak ezúttal liszt helyett használj kukoricakeményítőt, majd a tojásba forgatás után a zúzott kukoricapehelyben hempergesd meg a húsokat.
  • Hevíts olajat egy nagyobb serpenyőben, és tedd bele a panírozott húsokat. Fedő alatt süsd nagy lángon 3 percig, majd fordítsd meg őket. A másik oldalukat kis lángon, 2 perc alatt süsd készre. Frissen főtt krumplival, savanyúsággal tálald.
  • Mindenki imádni fogja. Fotó: Getty Images

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek