RETRO RÁDIÓ

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, isteni ez a trükk

Pork chop
Létrehozva2021. 11. 22. 12:00

Belül omlós, ízletes hús, kívül ropogós panír. A tökéletes rántott hús titka mindössze ennyi, ám kell némi rafinéria, hogy ilyenre sikerüljön. Ehhez elég mindössze egyetlen hozzávaló...

A rántott húst mindenki szereti, ám sokszor ropogós panír helyett szikkadt, szivacsos lesz a végeredmény, és ilyenkor még a legrutinosabb szakács sem érti, hogy mi ment félre. Bár ezt az egyszerű ételt mindenki el tudja készíteni, mégis sokszor félresikerül a végeredmény. Hiszen nem mindegy, milyen minőségű húst tudunk venni, és van, amit érdemes sütés előtt pácolni. Aki igazán precíz akar lenni, még arra is figyel, hogy sütés előtt mikor veszi ki a hűtőből az alapanyagot, hiszen szobahőmérsékletű állapotban a legtöbb hús finomabbra sül. De még akkor is balul sikerülhet a dolog, ha minden alapszabályt betartasz; ugyanis a rántott hús titka a finom, ropogós panír. Ehhez pedig nem elég a liszt és a zsemlemorzsa...

Az isteni, ropogós panír titka a kukoricapehely. Fotó: Getty Images

A ropogós panír titka ugyanis nem más, mint a kukoricakeményítő és a kukoricapehely. Érdemes liszt és zsemlemorzsa helytett ezt használnod, hiszen a végeredmény mennyei lesz, és a tökéletes rántott hús receptjét mindenki követelni fogja tőled.

Fontos, hogy jó minőségű és friss legyen a hús. Fotó: Pixabay.com

Így készül a ropogós rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli szeletelt karaj
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • olaj
  • Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a húst, majd klopfold ki a hússzeleteket. Ezután sózd, fűszerezd ízlés szerint.
  • Törd apróra a kukoricapelyhet: tedd egy zacskóba, vagy vászonzsákba, és görgesd át rajta többször a sodrófát addig, míg apró és morzsalékos nem lesz.
  • Ezután úgy panírozd a húst, ahogy máskor szoktad, csak ezúttal liszt helyett használj kukoricakeményítőt, majd a tojásba forgatás után a zúzott kukoricapehelyben hempergesd meg a húsokat.
  • Hevíts olajat egy nagyobb serpenyőben, és tedd bele a panírozott húsokat. Fedő alatt süsd nagy lángon 3 percig, majd fordítsd meg őket. A másik oldalukat kis lángon, 2 perc alatt süsd készre. Frissen főtt krumplival, savanyúsággal tálald.
  • Mindenki imádni fogja. Fotó: Getty Images

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.