OTTHONKA

Így melegítsd újra a rántott húst, nem szárad ki

Íme a megoldás, hogyan lesz a másnapos hús is ismét ízletes. Ezt az egyszerű trükköt érdemes kipróbálnod.

Nem vagy egyedül, ha az egyik kedvenced a rántott hús. Sok családban ez az állandó vasárnapi ebéd is. De mi történik akkor, ha hétfőn szeretnéd megenni a hűtőből kivett kedvencedet? Hogyan lesz másnap friss és ízletes a rántott hús? Mutatjuk a trükköket, hogy ismét ropogós legyen ez a fantasztikus étel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rántott hús

Rántott hús
Fotó: pixabay.com

1. Sütőben

Vedd elő a hűtőszekrényből, tedd alufóliába a húsokat. A sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Grill fokozaton a fűtőszálakhoz közel téve, oldalanként 5-5 percen keresztül melegítsd meg. Ismét olyan lesz, mintha most készítetted volna frissen.

2. Rántott hús mikróban

Roppant egyszerű a megoldás. Vedd ki a hűtőböl a húst, egy kevéske vízet fröcskölj rá, és mehet is a mikróba másfél percre. Miután felfrissült, tálalhatod az ebédhez. Köretnek krumplit, rizst, salátát is tehetsz mellé. Ez már a te döntésed.

Te tudtad?

A bundázott sült már a középkori spanyol szakácskönyvekben is szerepelt chuleta andaluza elnevezéssel. A húst lisztben, felvert tojáslében és kenyérmorzsába megforgatták és aranyszínűre sütötték. A hús „aranyozása” hosszú ideig volt divatban a bizánci utvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. Andalúziából vették át a panírozást az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott. Így került a panírozás szokása Milánóba is onnan pedig a bécsi udvarba.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?