
FAZÉK
Igazi különlegesség lehet ilyenkor ősszel a sütőtöklekvár, naranccsal megbolondítva pedig isteni finom. Főzz belőle néhány üveggel, nem bánod meg.
A fűszerezés is rád van bízva, de ha ránk hallgatsz a recept szerint mindegyiket beleteszed. A klasszikus téli és ünnepi fűszerek illenek ehhez a különleges lekvárhoz. Karácsonyi reggeleken egy kis kaláccsal fantasztikus lesz. Akár ajándéknak is tökéletes. Íme a narancsos sütőtöklekvár receptje!

Jó étvágyat!
Tudtad?
A sütőtök, a kukoricához és a burgonyához hasonlóan, Amerika felfedezése után került földrészünkre, őshazája Közép-és Dé-Amerika trópusi vidéke az inkák, a maják és az aztékok jellegzetes táplálékai közé tartozott, Európában hamar közkedveltté vált. A XVI. század óta ismert és temesztett növény Magyarországon is. Csaknem kizárólag sütve szokták fogyasztani, pedig számos elkészítési módra lenne lehetőség. Felhasználja a cukrászipar és a konzervipar is, például kedvelt bébiételek, ivólevek készülnek belőle. Édeskés, de nem markáns ízű, így sokféle fűszert használhatunk hozzá, például a belőle főzött leveshez szerecsendió, római kömény, koriandermag, curry és gyömbér is illik. Krumplit kiváltó köret, püré is készülhet belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.