Létrehozva: 2021.11.24.

Így készül a legfinomabb, gyógyító fokhagymaleves

Megérkezett a tél, egyre gyengül az immunrendszerünk, életmentő lehet egy tányér forró leves! Ennél egyszerűbbet és gyorsabbat te sem ismersz! Mutatjuk a receptet.

A nagy hidegben nincs olyan ember, akinek ne jutna eszébe, egy nagy tányér gőzölgő, isteni leves. Meg vagy fázva, bedugult az orrod és krákogsz, hiányzik a nagyi gyöngyöző húslevese? Megmaradt egy kevés húsleves alapleved? Vagy egyszerűen csak gyorsan finomat szeretnél főzni? Bár a nagyi levesét nem tudod pótolni, de van arra is megoldás, hogyan juthatsz a leggyorsabban egy finom meleg, életmentő leveshez. Ezt az apró trükköt és receptet most vésd az eszedbe. Nem bánod meg, és bármikor előveheted.

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 5-8 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 ek liszt
  • húsleves alaplé vagy víz és delikát, leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, szerecsendió
  • sajt vagy kruton
  • Így készítsd el:

  • A zsíron megdinszteljük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, végül rátesszük a lisztet.
  • Figyelve arra, hogy a lisztes fokhagyma ne piruljon le, fokozatosan hozzáöntjük az alaplevet vagy ha ilyenünk nincs akkor vizet és leveskockát.
  • 15 percig főzzük, majd egy botmixerrel leturmixoljuk a levest. Mikor homogén állagú, hozzáadjuk a tejszínt és ízlés szerint a szerecsendiót majd további 10 percig alacsony lángon főzzük.
  • Sajttal vagy pirított zsemlekockával vagyis krutonnal tálaljuk.
  • Jó étvágyat!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek