kulcsár edina
Ezt a fejedelmi ételt nem lehet csak úgy összerittyenteni, sokszor napokig készül rá az ember. A mennyei ízorgia titka a türelem, no meg a lelkesedés; a végeredmény pedig magáért beszél!
Valljuk be, igazán isteni vadast általában a férfiak főznek; no, nem mintha a nők nem értenének hozzá, de ehhez a komplex ízű, különleges ételhez rengeteg idő kell. Ahány ház, annyi vadas recept; de abban mindenki egyetért, hogy a főzést elsietni semmiképpen nem lehet. Ezért az asszonyok örülnek, ha a férfi nekidurálja magát, és fél napra beveszi magát a konyhába; és addig nem jön ki, míg el nem készült a tökéletes, fejedelmi lakoma. Őzhússal az igazi, vagy vadnyúllal; de, ha valaki totálisan idegenkedik ezektől a családban, akkor leginkább a marha jöhet szóba. Hiszen a jó vadas recept alapja a vadhús, és ehhez az ízhez a marha áll a legközelebb. Nem maradhatnak el az előkészítő munkálatok sem, vagyis a hús pácolása; utána pedig kezdődhet a maratoni főzés. Lássuk, mitől lesz olyan a vadas, amilyennek lennie kell!
Hozzávalók:
A húshoz:
A szószhoz:
A zsemlegombóchoz:
Elkészítés: