Létrehozva: 2021.11.10.

Egy aprócska trükk és mennyei lesz a palacsinta

Mindenki a receptet fogja követelni, ha ezzel kínálod a vendégeket, hiszen így sokkal finomabb ez a mindenki által ismert desszert. Egyetlen apróságon múlik, hogy ilyen isteni íze legyen...

Túrós, lekváros, kakaós... palacsintát mindenki tud készíteni, és nincs, aki ne szeretné ezt az egyszerű desszertet. Van egy apró trükk, amitől még finomabb lesz: a citromos palacsinta ugyanis sokkal frissebb és teltebb, mint a hagyományos, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját. A trükk roppant egyszerű: a tészta készítésénél reszelj egy leheletnyi citrom- vagy narancshéjat a masszába. A citromos palacsinta ezután ugyanolyan töltelékkel készülhet, mint a hagyományos társa. A citrom- vagy narancshéj nem nyomja el a túró, lekvár ízét, sőt, mennyei, ahogy kiemeli.

Apróságnak tűnik, mégis sokkal frissebb lesz a palacsinta ettől a trükktől (Fotó: pIxabay.com)

Így készítsd el

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja
  • 0.5 dl szódavíz
  • 5 evőkanál olaj a sütéshez
  • Egy csipet citrom- vagy narancshéjjal eszméletlen finom lesz a palacsinta (Fotó: pixabay.com)

    Elkészítés:

  • Verd fel a tojást, majd add hozzá a lisztet, cukrot, sót, és alaposan keverd el a tejjel. Hígítsd a szódával, és végül reszeld bele a citrom- vagy narancshéjat.
  • Közepes lángon, kevés olajjal süsd ki a palacsintákat, majd jöhet bele a töltelék: túró vaníliás cukorral vagy mazsolával, kakaó, fahéj vagy házi baracklekvár.
  • Fotó: pixabay.com

    Gondosan válassz citromot és narancsot! A citrusféléket, mint a narancs, citrom és mandarin sokszor vegyszerekkel felületkezelik, hiszen a hosszú szállítás során máskülönben megromlanának. Érdemes alaposan áttanulmányozni a gyümölcsök címkéjét, hiszen nem mindegyiknek szabad felhasználni a héját. Ha süteményhez szeretnéd reszelni a héjukat, válassz mindig bio jelölésű citrusféléket, hiszen ezek biztosan nincsenek vegyszerrel, gombaölővel kezelve. A legtöbb boltban már feltüntetik, ha a héj emberi fogyasztásra alkalmatlan.

     

    Fotó: pixabay.com

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Felbukkant egy újabb halálos vírus

    origo.hu

    Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

    borsonline.hu

    Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

    vg.hu

    Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    magyarnemzet.hu

    Váratlan helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

    origo.hu

    Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

    travelo.hu

    Videó: Cuki vidra fürdőzött a Balatonban

    ripost.hu

    Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

    ripost.hu

    Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

    ripost.hu

    Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

    ripost.hu

    Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk