tóth gabi
Mindenki a receptet fogja követelni, ha ezzel kínálod a vendégeket, hiszen így sokkal finomabb ez a mindenki által ismert desszert. Egyetlen apróságon múlik, hogy ilyen isteni íze legyen...
Túrós, lekváros, kakaós... palacsintát mindenki tud készíteni, és nincs, aki ne szeretné ezt az egyszerű desszertet. Van egy apró trükk, amitől még finomabb lesz: a citromos palacsinta ugyanis sokkal frissebb és teltebb, mint a hagyományos, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját. A trükk roppant egyszerű: a tészta készítésénél reszelj egy leheletnyi citrom- vagy narancshéjat a masszába. A citromos palacsinta ezután ugyanolyan töltelékkel készülhet, mint a hagyományos társa. A citrom- vagy narancshéj nem nyomja el a túró, lekvár ízét, sőt, mennyei, ahogy kiemeli.
Így készítsd el
Hozzávalók:
Elkészítés:
Gondosan válassz citromot és narancsot! A citrusféléket, mint a narancs, citrom és mandarin sokszor vegyszerekkel felületkezelik, hiszen a hosszú szállítás során máskülönben megromlanának. Érdemes alaposan áttanulmányozni a gyümölcsök címkéjét, hiszen nem mindegyiknek szabad felhasználni a héját. Ha süteményhez szeretnéd reszelni a héjukat, válassz mindig bio jelölésű citrusféléket, hiszen ezek biztosan nincsenek vegyszerrel, gombaölővel kezelve. A legtöbb boltban már feltüntetik, ha a héj emberi fogyasztásra alkalmatlan.