tóth gabi
Nagyon egészséges és ha diétázol, akkor is bátran ehetsz ebből az isteni zserbóból. Mutatjuk a receptet.
Hihetetlenül finom és sütni sem kell ezt az isteni hamis zserbót! Egyszerű elkészíteni és nagyon egészséges. Íme a recept:
A tetejére:
Jó étvágyat!
A zserbó eredete vitatott. A hagyomány szerint Gerbeaud Emil (1854–1919) svájci cukrászmester találta fel a süteményt. Egyes források úgy vélik, hogy a zserbó azon sütemények egyike volt, amelyek megalapozták Gerbeaud hírnevét (ez esetben már a 19. század végén létrejött, ugyanis Gerbeaud 1900-ra már híres cukrász volt). Mások az első világháború idejére teszik a zserbó bemutatását.
Ezeknek ellentmond az, hogy a cég árjegyzékeiben nincs nyoma a süteménynek, szakácskönyvekben csak az 1950-es évektől fordul elő és a cukrászdában is csak az 1948-as államosítás után lett népszerű. Olyan vélemény is van, amely szerint az 1958-as brüsszeli világkiállítás alkalmából alkották meg a zserbót.
A sütemény neve a Gerbeaud családnévből köznevesült.
( forrás: Wikipédia )