5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Hamis zserbó az új őrület, ezt még sütni sem kell

Hamis zserbó az új őrület, ezt még sütni sem kell
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 10. 31. 11:00

Nagyon egészséges és ha diétázol, akkor is bátran ehetsz ebből az isteni zserbóból. Mutatjuk a receptet.

Hihetetlenül finom és sütni sem kell ezt az isteni hamis zserbót! Egyszerű elkészíteni és nagyon egészséges. Íme a recept:

Hamis zserbó Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott datolya
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg natúr pisztácia
  • 35 dkg darált dió
  • 4 ek cukormentes baracklekvár
  • 2 ek rumaroma
  • A tetejére:

  • 20 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 1ek kókuszolaj
  • Így készítsd el:

  • A datolyát, a mazsolát és a pisztáciát aprítógépben dolgozd össze addig, míg ragacsos állaga nem lesz.
  • Egy másik tálba keverd össze a darált diót és a lekvárt. Add hozzájuk az aszalt gyümölcsöket és a rumaromát.
  • Kézzel gyúrd össze, ha kicsit ragadósabb a kelleténél, akkor adhatsz hozzá még egy kis darált diót vagy kókuszreszeléket.
  • A masszát egy sütőpapírral bélelt formába egyengesd el és tedd a hűtőbe 1 órára.
  • Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett, add hozzá a kókuszolajat, így szép fényes lesz. Öntsd rá a kihűlt masszára. Tedd vissza a hűtőbe és másnap szeleteld fel.
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    A zserbó eredete vitatott. A hagyomány szerint Gerbeaud Emil (1854–1919) svájci cukrászmester találta fel a süteményt. Egyes források úgy vélik, hogy a zserbó azon sütemények egyike volt, amelyek megalapozták Gerbeaud hírnevét (ez esetben már a 19. század végén létrejött, ugyanis Gerbeaud 1900-ra már híres cukrász volt). Mások az első világháború idejére teszik a zserbó bemutatását.

    Ezeknek ellentmond az, hogy a cég árjegyzékeiben nincs nyoma a süteménynek, szakácskönyvekben csak az 1950-es évektől fordul elő és a cukrászdában is csak az 1948-as államosítás után lett népszerű. Olyan vélemény is van, amely szerint az 1958-as brüsszeli világkiállítás alkalmából alkották meg a zserbót.

    A sütemény neve a Gerbeaud családnévből köznevesült.

    ( forrás: Wikipédia )

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.