RETRO RÁDIÓ

Tegyél hagymát a mikróba, zseniális ez a trükk

Tegyél hagymát a mikróba, zseniális ez a trükk
Létrehozva2021. 10. 01. 13:40

Amilyen bizarrnak tűnik az ötlet, annyira hatásos ez a módszer. Egy próbát mindenképpen megér; hiszen eszméletlenül megkönnyíti a munkát a konyhában...

Némelyik hagyma annyira csípi a szemet szeletelés közben, hogy kénytelen az ember abbahagyni a munkát, és papír zsebkendőt keresni. Ezzel a trükkel azonban elfelejtheted a könnyezést: ha beteszed a hagymát a mikróba, megúszod sírás nélkül a darabolást. A legtöbb hagyma erősen irritálja a szemet már pucolás közben is, de a szeletelés garantáltan megríkat. Ennek oka, hogy a hagyma szeletelésekor kénvegyület szabadul fel, ami a nyálkahártyát izgatja; erre válaszol könnyezéssel a szervezet. Ez ellen védekezhetsz, ha beteszed szeletelés előtt a hagymát a mikróba.

Rengeteg könnyet megspórolhatsz, ha beteszed egy kicsit a hagymát a mikróba (Fotó: Pixabay)

Először pucold és mosd meg a hagymát, majd egy éles késsel vagy hústűvel szúrj bele néhány lyukat. Ezután tedd be a mikróba egy kistányéron.

A mikrózással megszabadulhatsz a könnyezést okozó vegyületektől, még szeletelés előtt

Indítsd el a gépet a legmagasabb fokozaton, és járasd pár másodpercig. Ennek hatására a lyukakon távozni fognak azok a gázok, amik megríkatnak szeletelés közben. Fontos, hogy tényleg csak pár másodpercre indítsd el a mikrót, nehogy elkezdjen főzni a hagyma. Ezután már szeletelheted is; könnyek nélkül.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.