11 hónapja

Tegyél hagymát a mikróba, zseniális ez a trükk

Amilyen bizarrnak tűnik az ötlet, annyira hatásos ez a módszer. Egy próbát mindenképpen megér; hiszen eszméletlenül megkönnyíti a munkát a konyhában...

Némelyik hagyma annyira csípi a szemet szeletelés közben, hogy kénytelen az ember abbahagyni a munkát, és papír zsebkendőt keresni. Ezzel a trükkel azonban elfelejtheted a könnyezést: ha beteszed a hagymát a mikróba, megúszod sírás nélkül a darabolást. A legtöbb hagyma erősen irritálja a szemet már pucolás közben is, de a szeletelés garantáltan megríkat. Ennek oka, hogy a hagyma szeletelésekor kénvegyület szabadul fel, ami a nyálkahártyát izgatja; erre válaszol könnyezéssel a szervezet. Ez ellen védekezhetsz, ha beteszed szeletelés előtt a hagymát a mikróba.

Rengeteg könnyet megspórolhatsz, ha beteszed egy kicsit a hagymát a mikróba (Fotó: Pixabay)

Először pucold és mosd meg a hagymát, majd egy éles késsel vagy hústűvel szúrj bele néhány lyukat. Ezután tedd be a mikróba egy kistányéron.

A mikrózással megszabadulhatsz a könnyezést okozó vegyületektől, még szeletelés előtt

Indítsd el a gépet a legmagasabb fokozaton, és járasd pár másodpercig. Ennek hatására a lyukakon távozni fognak azok a gázok, amik megríkatnak szeletelés közben. Fontos, hogy tényleg csak pár másodpercre indítsd el a mikrót, nehogy elkezdjen főzni a hagyma. Ezután már szeletelheted is; könnyek nélkül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!