FAZÉK

Ez történik a szalonnával, ha beteszed a mikróba

Nincs időd, de tartalmas reggelire vágysz? Ehhez kihagyhatatlan a ropogósra pirított szalonna! Kevesen tudják, hogy mikróval készül a leggyorsabb és legfinomabb verzió!

A ropogósra pirított szalonnának nincs versenytársa, ha rántottáról, tojásos nokedliről vagy túrós csuszáról van szó. De a reggeli tükörtojást vagy a szendvicsedet is megbolondíthatja. Vajon akkor is ugyanolyan remek lesz a szalonna íze, ha a serpenyő helyett a mikróban sütöd? Meg lehet benne rendesen pirítani? Éés ha igen, mire kell vigyázni?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szalonna 01

Vajon mikróban is ugyanolyan finom lesz?
Fotó: Unsplash.com

Hús nem, szalonna igen

Sokan nem ajánlják, hogy bárki is húst süssön a mikrosütőben. Szinte lehetetlen jól átsütni, így még az ételmérgezést is kockáztatod, ha ezzel próbálkozol. A szalonnával azonban más a helyzet, hiszen eleve tartósított húsféléről van szó. Ha elég vékony szalonnaszeleteket szeretnél a mikróban megsütni, egy kis odafigyeléssel könnyen megteheted.

Így sül ropogósra a szalonna a mikróban

A művelethez két papírtörlőre lesz szükséged. Tegyél a mikróban is használható tányérra egy papírtörlőt, három-négy szelet szalonnát, majd tedd a tetejére a másik papírtörlőt. Az alsó a kiolvadó zsír nagy részét fogja felszívni, míg a felső a zsír kifröccsenését gátolja meg. Mindenképp nézd meg a csomagoláson, hogy a papírtörlőd használható-e a mikróban!

A szalonna 2-4 perc alatt sül meg a mikrosütőben, magas fokozaton. Ha egy kicsit ropogósabbra szeretnéd sütni, hagyd még egy-két percig. Az első 2-3 perc letelte után nézd meg, hogy áll a szalonna, és ezután döntsd el, hogy akarod-e még pirítani. Ha szükséges, tedd vissza 1-2 percre.

Szalonna 02

A házi hamburger is sült szalonnával az igazi!
Fotó: Unsplash.com

Apró trükkök, hogy tökéletes legyen az eredmény

A tányért vigyázva vedd ki a mikróból, mert nagyon forró. Használj hozzá edényfogó kesztyűt, vagy konyharuhát. Hagyd egy percig hűlni, hogy a zsír nagyját valóban felszívja a papír, de ne tovább, nehogy a szalonna aljára tapadjon a papírtörlő. Ezután máris tálalhatod a sült szalonnát, ha lehet, azonnal használd fel.

És vajon van különbség a sütőben, a grillen, a serpenyőben vagy a mikróban sütött szalonna között? Aki kipróbálta, aszerint a mikróban megsütött szalonna íze épp olyan, mintha serpenyőben sütötted volna. Maga az eljárás viszont sokkal gyorsabb, ráadásul az elkészült szalonna is kevésbé lesz zsíros, hiszen a zsír a papírtörlőn landol. Így egészségesebb és kalóriaszegényebb így ez a finomság.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?