Létrehozva: 2021.09.05.

4 zseniális étel, ami kukoricakonzervből készül

Isteni finom ételeket válogattunk össze, az a közös bennük, hogy mindegyikhez kell egy kukporicakonzerv. Jó, ha tartasz belőle a kamrában mindig egy pár dobozzal.

Szerző Sors Edina

Egy doboz kukoricakonzerv mindig jól jöhet otthon, isteni finomságokat készíthetsz belőle! Mutatunk néhány receptet.

1. Kukorica krémleves

Kukorica

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukorica (konzerv, fagyasztott)
  • 5 dkg vaj
  • kb. 5 centis darab póréhagyma
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • bors
  • tetejére ízlés szerint: jalapeno, zöldpaprika, petrezselyem, snidling
  • Így készítsd el:

  • Olvaszd fel a vajat egy fazékban, dobd rá az apróra vágott hagymát és párold meg.
  • Tegyél félre egy kisebb adag kukoricát, a többit futtasd meg a hagymás vajon. (Belemehet a leve is a konzervkukoricának.)
  • Öntsd fel vízzel és tejjel, sózd, borsozd és főzd 10 percig.
  • Botmixerrel, vagy turmixban pürésítsd. Levesbetét lehet a félretett kukoricából.
  • Tálaláskor szórd meg a tetejét paprikával vagy petrezselyemmel, snidlinggel.
  • ( A tejet helyettesítheted tejszínnel is!)

    2. Majonézes kukoricasaláta

    Hozzávalók:

  • 1 db kukoricakonzerv
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 2 ek tejföl
  • 1 fej vöröshagyma ( kihagyható)
  • snidling
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a majonézt a mustárral, a tejföllel. Tedd bele a finomra vágott hagymát és a lecsepegtetett kukoricát.
  • Ízlés szerint szórd meg a felaprított snidlinggel.
  • Keverd össze az egészet, tedd be a hűtőbe pihenni pár órára. Köretnek is szuper, de reggelire friss zsemlével is fogyaszthatod.
  •  

    3. Gyors chilis bab

    Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek ételízesítő
  • 1tk paprikakrém
  • 1 db chilipaprika
  • kevés pirospaprika
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 3 db házi paradicsomlé
  • Így készítsd el:

  • Egy serpenyőben étolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymákat. Tedd rá a húst, pirítsd meg, közben kevergesd.
  • A pirítás felénél fűszered be. Szórd rá a sót, a borsot, a házi ételízesítőt, keverd bele a paprikakrémet, add hozzá az erős paprikát.
  • Amint kész a hús, szórd meg pirospaprikával, öntsd rá a konzerv babot és a kukoricát (leve nélkül). Kis keverés után öntsd fel a paradicsomlével, hogy éppen elfedje. Kezdd el főzni, kb. 10 perc alatt készen is van.
  •  

    4. Kukoricás lepény

    Hozzávalók:

  • 1 konzervkukorica
  • 15-18 dkg liszt (ez lehet zabpehely- vagy kukoricaliszt is)
  • 3 db egész tojás
  • 2 kk só
  • csipet pirospaprika
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt bors
  • 1 kk szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze egy nagy tálban a hozzávalókat. Forrósítsd fel a serpenyőben az olajat.
  • Nedves kézzel formázz golyókat, majd tenyeredben lapítsd le őket.
  • Süsd ki a lepénykéket, mindkét oldalukon aranybarnára, pár perc alatt el is készülnek.
  • Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek