Isteni finom ételeket válogattunk össze, az a közös bennük, hogy mindegyikhez kell egy kukporicakonzerv. Jó, ha tartasz belőle a kamrában mindig egy pár dobozzal.
Egy doboz kukoricakonzerv mindig jól jöhet otthon, isteni finomságokat készíthetsz belőle! Mutatunk néhány receptet.
Olvaszd fel a vajat egy fazékban, dobd rá az apróra vágott hagymát és párold meg.
Tegyél félre egy kisebb adag kukoricát, a többit futtasd meg a hagymás vajon. (Belemehet a leve is a konzervkukoricának.)
Öntsd fel vízzel és tejjel, sózd, borsozd és főzd 10 percig.
Botmixerrel, vagy turmixban pürésítsd. Levesbetét lehet a félretett kukoricából.
Tálaláskor szórd meg a tetejét paprikával vagy petrezselyemmel, snidlinggel.
( A tejet helyettesítheted tejszínnel is!)
2. Majonézes kukoricasaláta
Hozzávalók:
1 db kukoricakonzerv
4 ek majonéz
1 ek mustár
2 ek tejföl
1 fej vöröshagyma ( kihagyható)
snidling
Így készítsd el:
Keverd össze a majonézt a mustárral, a tejföllel. Tedd bele a finomra vágott hagymát és a lecsepegtetett kukoricát.
Ízlés szerint szórd meg a felaprított snidlinggel.
Keverd össze az egészet, tedd be a hűtőbe pihenni pár órára. Köretnek is szuper, de reggelire friss zsemlével is fogyaszthatod.
3. Gyors chilis bab
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 ek étolaj
1 fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek ételízesítő
1tk paprikakrém
1 db chilipaprika
kevés pirospaprika
1 doboz vörösbab konzerv
1 doboz konzervkukorica
3 db házi paradicsomlé
Így készítsd el:
Egy serpenyőben étolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymákat. Tedd rá a húst, pirítsd meg, közben kevergesd.
A pirítás felénél fűszered be. Szórd rá a sót, a borsot, a házi ételízesítőt, keverd bele a paprikakrémet, add hozzá az erős paprikát.
Amint kész a hús, szórd meg pirospaprikával, öntsd rá a konzerv babot és a kukoricát (leve nélkül). Kis keverés után öntsd fel a paradicsomlével, hogy éppen elfedje. Kezdd el főzni, kb. 10 perc alatt készen is van.
4. Kukoricás lepény
Hozzávalók:
1 konzervkukorica
15-18 dkg liszt (ez lehet zabpehely- vagy kukoricaliszt is)
3 db egész tojás
2 kk só
csipet pirospaprika
csipet szerecsendió
csipet őrölt bors
1 kk szárított petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
Így készítsd el:
Keverd össze egy nagy tálban a hozzávalókat. Forrósítsd fel a serpenyőben az olajat.
Nedves kézzel formázz golyókat, majd tenyeredben lapítsd le őket.
Süsd ki a lepénykéket, mindkét oldalukon aranybarnára, pár perc alatt el is készülnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.