FAZÉK

Ez a kukoricatrükk nyár végén mindent visz, ettől lehidalsz

Ha imádod a zsenge főtt kukoricát, biztosan gondolkodtál már rajta, hogyan lehetne télen is élvezni isteni, üde zamatát. Ha ezzel a módszerrel teszed el, decemberben is asztalra varázsolhatod a nyár hangulatát!
  • Szerző:

Még javában benne vagyunk a főttkukorica-szezonban; ha szeretnéd télen is élvezni az ízét, mutatjuk, hogyan készül a csemegekukorica télire. Bizony, egyáltalán nem kell lemondanod erről a nyári különlegességről, hiszen kiválóan tartósítható, és az íze egyáltalán nem változik meg. Magyar háziasszonyok konyhájában rendszeresen készül csemegekukorica télire; és egyáltalán nem fukarkodnak, ha meg kell osztani a receptet. Mutatjuk, hogyan zárd üvegekbe a nyarat!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így lesz tökéletes a csemegekukorica

Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

  • Csemegekukorica
  • cukor
  • citromsav
  • Legalább 1,5-2 literes, csavaros fedelű befőttesüvegek

kukorica 01

Fotó: Pixabay.com

Elkészítés:

  • Alaposan mosd el, majd csírátlanítsd az üvegeket; ne feledkezz meg a tetőkről sem!
  • Tisztísd és mosd meg a kukoricacsöveket, és rendezd el őket az üvegekben. Fontos, hogy annyit tegyél egy üvegbe, amennyit biztosan megesztek, mert felbontás után nem sokáig tárolható. Ha akarod, kisebb darabokra is vághatod a kukoricát, vagy le is fejtheted a csőről a szemeket.

Fotó: Hennrietta Mikos (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

  • Üvegenként tegyél másfél kávéskanál sót és ugyanennyi cukrot, valamint egy kávéskanál citromsavat a kukoricák mellé, majd öntsd fel őket csapvízzel, és zárd le a kupakot.
  • Állítsd egy nagyobb lábasba az üvegeket, és töltsd meg annyi vízzel, hogy az üvegek szájáig érjen. Lassan, forralva egy-másfél órán keresztül főzd. Az üvegeket hagyd kihűlni a főzővízben; már mehetnek is a kamrapolcra.

Fotó: Hennrietta Mikos (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?