Zelenszkij Orbán Viktor után utazott. Szánalmas próbálkozás

POLITIK
Létrehozva: 2021.08.10.

Végre kiderült a titok, így kell kukoricát grillezni

Egyszerűen ellenálhatatlan az íze.

A nyár sztárja a friss csemege kukorica, amit szinte mindig főzve szoktunk elfogyasztani. Azonban van élet a főtt kukoricán túl is, ezért a kukorica rajongók most jól figyeljenek: a grillezett kukorica elképesztően finom, füstös aromájú, ha pedig fűszervajjal készíted el, nagyon izgalmas karaktert az édeskés íznek.

Igazi könnyű nyári fogás, amelynek az elkészítése is pofonegyszerű!

Fotó: Shutterstock

A legjobb kint, szabad tűzön grillezni a kukoricát, de ha erre nincs lehetőséged, akkor sem kell elkeseredni. Egy jó elektromos grillsütő vagy egy nagyobb serpenyő is tökéletesen megfelel a célra. Elképesztően finom és laktató fogást varázsolhatsz az asztalra.

Így grillezd a kukoricát szabad tűzön:

  • Először győzödj meg róla, hogy a kukoricacsövek frissek és zsengék. A levelei és a bajusza legyen szép zöld és zsenge, a kukoricaszemek pedig lédúsak. Ha mégis úgy érzed, hogy már nem olyan frissek a csövek, érdemes kicsit előfőzni, hogy könnyebben megpuhuljanak a szemek.

  • A kukorica leveleit ne vedd le, hanem hajtsd le és alul kösd össze. Ez azért praktikus, mert így kézzel tudod forgatni a kukoricacsöveket az összekötött leveleknél fogva.

  • Mielőtt hozzákezdenél a grillezéshez, készíts fűszervajat, szinte bármilyen zöldfűszer jól illik hozzá.

    Tippek ízesítésre:

    Fotó: Getty Images

  • Fokhagymás: kb. 20 gramm szobahőmérsékletű vajhoz keverj egy-két gerezd frissen zúzott fokhagymát és kész is vagy vele.

  • Pikáns: a szobahőmérsékletű vajba csepegtess néhány csepp limelevelet, a héjából is reszelhetsz bele ízlés szerint, majd adj hozzá felaprított perezselymet, sót és friss vagy szárított chilit.

  • Kenegesd meg a kukoricacsöveket a fűszervajjal, majd helyezd úgy a grillrácsra, hogy a levelek ne égjenek meg. Forgatás közben is ízesítheted kedved szerint, az ínyencek reszelt sajtot is olvaszthatnak rá.

  • Körülbelül 15-20 perc alatt készre sül a kukorica, fogyasztás előtt még megöntözheted egy kis limelével vagy még rakhatsz egy adagot az általad készített fűszervajból.

    Garantáltan az egyik kedvenc fogásoddá válik!

    Ha serpenyőben szeretnéd elkészíteni, akkor érdemes a leveleket teljesen eltávolítani a csövekről sütés előtt. Nagyjából 8-10 percig kell sütni a kukoricákat, amíg szép aranybarna színt kapnak, mert így jön elő igazán a finom édeskés-karamellizált íze a sült kukoricának. Utólag is megkenheted fűszervajjal vagy szórhatsz rá sajtot, tölts mellé egy finom háziszörpöt és élvezd ezt az isteni csemegét.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Óriási meglepetés a Sztárban sztár leszek! döntőjében, megvan a győztes

    borsonline.hu

    Hajszálnyival nyert: ő a Sztárban sztár leszek! győztese

    vg.hu

    Vad jóslatok 2024-re: az EU bevezeti a vagyonadót, Szaúd-Arábia megveszi a Bajnokok Ligáját

    ripost.hu

    Dárdai nagyon odadörgölt a kritikusainak: mindenki őt ünnepli

    vg.hu

    Az akkumulátorok élettartartama javítható egy ügyes fogással

    origo.hu

    Putyin megsemmisítő csapásra készül, az ukrán hadsereg feladhatja a harcokat

    mindmegette.hu

    Vigyázz az olcsó dióval, tönkreteheti a karácsonyi bejglit!

    ripost.hu

    Cinthya Dictator: filterek mögött megöregedett generáció

    life.hu

    Ajándékozz kényeztetést és ragyogást karácsonyra: tökéletes arcápolók minden bőrtípusra(x)

    ripost.hu

    Sztárban Sztár leszek!: Ő lett a győztes

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Citromos fokhagyma krémleves az idei tél új sztárja

    FAZÉK

    3 különböző ízvilág: készíts tepsis burgonyát

    FAZÉK

    Ez az igazi töltött káposzta 5 titka

    FAZÉK

    Nagyanyáink módszere verhetetlen: Íme, az igazi tyúkhúsleves 5 titka

    FAZÉK

    Kiderült, hány óra alatt fő tökéletesre a kocsonya

    FAZÉK

    Melyik teát hány fokos vízzel kell leönteni és miért?

    FAZÉK

    Ehető koszorú: idén ez lesz a legtrendibb előétel a karácsonyi asztalon

    FAZÉK

    Nem reped és nem lesz száraz: íme a tökéletes bejgli titka