Létrehozva: 2021.08.10.

Végre kiderült a titok, így kell kukoricát grillezni

Egyszerűen ellenálhatatlan az íze.

A nyár sztárja a friss csemege kukorica, amit szinte mindig főzve szoktunk elfogyasztani. Azonban van élet a főtt kukoricán túl is, ezért a kukorica rajongók most jól figyeljenek: a grillezett kukorica elképesztően finom, füstös aromájú, ha pedig fűszervajjal készíted el, nagyon izgalmas karaktert az édeskés íznek.

Igazi könnyű nyári fogás, amelynek az elkészítése is pofonegyszerű!

Fotó: Shutterstock

A legjobb kint, szabad tűzön grillezni a kukoricát, de ha erre nincs lehetőséged, akkor sem kell elkeseredni. Egy jó elektromos grillsütő vagy egy nagyobb serpenyő is tökéletesen megfelel a célra. Elképesztően finom és laktató fogást varázsolhatsz az asztalra.

Így grillezd a kukoricát szabad tűzön:

  • Először győzödj meg róla, hogy a kukoricacsövek frissek és zsengék. A levelei és a bajusza legyen szép zöld és zsenge, a kukoricaszemek pedig lédúsak. Ha mégis úgy érzed, hogy már nem olyan frissek a csövek, érdemes kicsit előfőzni, hogy könnyebben megpuhuljanak a szemek.

  • A kukorica leveleit ne vedd le, hanem hajtsd le és alul kösd össze. Ez azért praktikus, mert így kézzel tudod forgatni a kukoricacsöveket az összekötött leveleknél fogva.

  • Mielőtt hozzákezdenél a grillezéshez, készíts fűszervajat, szinte bármilyen zöldfűszer jól illik hozzá.

    Tippek ízesítésre:

    Fotó: Getty Images

  • Fokhagymás: kb. 20 gramm szobahőmérsékletű vajhoz keverj egy-két gerezd frissen zúzott fokhagymát és kész is vagy vele.

  • Pikáns: a szobahőmérsékletű vajba csepegtess néhány csepp limelevelet, a héjából is reszelhetsz bele ízlés szerint, majd adj hozzá felaprított perezselymet, sót és friss vagy szárított chilit.

  • Kenegesd meg a kukoricacsöveket a fűszervajjal, majd helyezd úgy a grillrácsra, hogy a levelek ne égjenek meg. Forgatás közben is ízesítheted kedved szerint, az ínyencek reszelt sajtot is olvaszthatnak rá.

  • Körülbelül 15-20 perc alatt készre sül a kukorica, fogyasztás előtt még megöntözheted egy kis limelével vagy még rakhatsz egy adagot az általad készített fűszervajból.

    Garantáltan az egyik kedvenc fogásoddá válik!

    Ha serpenyőben szeretnéd elkészíteni, akkor érdemes a leveleket teljesen eltávolítani a csövekről sütés előtt. Nagyjából 8-10 percig kell sütni a kukoricákat, amíg szép aranybarna színt kapnak, mert így jön elő igazán a finom édeskés-karamellizált íze a sült kukoricának. Utólag is megkenheted fűszervajjal vagy szórhatsz rá sajtot, tölts mellé egy finom háziszörpöt és élvezd ezt az isteni csemegét.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    borsonline.hu

    Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

    hirtv.hu

    Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    vg.hu

    Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    mindmegette.hu

    Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

    ripost.hu

    Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó