Létrehozva: 2021.08.15.

Mind a tíz ujját megnyalja a férfi: így készül a nyírségi töltött csodafasírt

A rúdfasírtot mindenki ismeri és szereti; de egy magyar háziasszony olyan újítást adott hozzá, hogy egyszerűen mennyei lett! Ha te is ezzel a hozzávalóval bolondítod, repetát követel majd az egész család!

Nincs férfi, aki nemet mondana erre a laktatató, csupa hús ebédre: a nyírségi töltött csodafasírt után mindenki megnyalja a tíz ujját! A szabolcsi háziasszony, Baráthné Éva olyan receptet rittyentett, hogy már a látványtól összefut a nyál az ember szájában. Ez a rúdfasírt ugyanis nem csupán húsból és főtt tojásból, hanem rengeteg finom, friss és omlós sajtból készül. A nyírségi töltött csodafasírt külseje ropogós, a belseje szaftos, és mennyeien krémes a sült sajttól. Az biztos, hogy ha ezt elkészíted, hatalmas sikered lesz; mutatjuk a receptet!

Fotó: Baráthné Éva

Hozzávalók egy rúdhoz:

  • 11 db tojás
  • 1 kg sertés darálthús
  • 2 db zsemle
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kiskanál só
  • bors, pirospaprika Ízlés szerint
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • Elkészítés:

  • Főzz meg kilenc tojást keményre, hogy könnyen szeletelhető legyen; közben reszeld le a trappista sajtot.
  • Reszeld le a vöröshagymát és a fokhagymát. Áztasd vízbe a zsemlét, majd alaposan csavard ki. Add hozzá a hagymákkal együtt a darált húshoz, majd tegyél bele két tojást, és ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Alaposan gyúrd össze a masszát.
  • Teríts le egy gyúró- vagy vágódeszkára egy tepsi méretű folpackot, majd egyenletesen oszlasd el rajta a fasírtmasszát. Erre szórd rá a reszelt sajtot úgy, hogy mindenhova jusson.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Pakold a közepére a főtt tojásokat, majd a fólia segítségével tekerd fel a rudat. Tedd tepsibe, tegyél alá egy kevés vizet, majd kend le tojással a tetejét, és szórd rá a zsemlemorzsát.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Előmelegített sütőben, 200 Celsius fokon addig süsd, míg pirosra, ropogósra nem sül. Néha locsold meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Tálalás előtt várd meg, hogy egy kicsit kihűljön, így könnyebben szeletelhető. Frissen főtt krumplival, kovászos uborkával az igazi!
  •  

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

    origo.hu

    A lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

    borsonline.hu

    (rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

    hirtv.hu

    Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

    ripost.hu

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    hirtv.hu

    Rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az Egyesült Államok Oroszországgal szemben

    origo.hu

    Megszólalt a megcsalásról a Marics Petivel összehozott énekesnő

    mindmegette.hu

    Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

    magyarnemzet.hu

    Gyurcsányék kezén a Városháza: etikai kérdéseket is felvető fiaskó csúfítja Gál J. Zoltán fővárosi tevékenységét

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál