FAZÉK

Döbbenetes módon készítette el első kovászos uborkáját ez a magyar nő

Nem kell lemondani a koviubiról pusztán a kedvezőtlen időjárás miatt! A kovászoláshoz ugyanis nem feltétlenül napfény, inkább állandó meleg kell. Azt pedig az igazán leleményes háziasszonyok a hûvös tavaszi napokon is megoldják...
  • Szerző: Ripost

Hihetetlen, de egy háziasszony máris készített kovászos uborkát, pedig az időjárás egyáltalán nem kedvez ennek az egészséges és finom savanyúságnak. Neked sem kell várnod vele, ezzel az egyszerű és zseniális trükkel máris lehet friss, ropogós uborkád!

Az ötlet nagyon egyszerű: napfény helyett meleg víz segítségével készül a kovászos uborka. Szabóné Maczkó Beáta nem akárhol, Boros Vali Facebook csoportjában árulta el a titkot: az uborkás üvegeket meleg vízbe kell állítani úgy, hogy folyamatosan cserélgetjük alattuk a vizet. A végeredményt meg is osztotta a csoporttagokkal: három nap alatt tökéletes kovászos uborkát kapott.

A kommentelők imádják a módszert, és ők is osztottak meg fortélyokat. Például van, aki nem cserélgeti az üvegek alatt a meleg vizet, hanem fazékba állítja, és a tűzhelyen tartja melegen azokat. Más szerint az infralámpa alatt is beérik a kovászos uborka, sőt, van, aki 30 fokos sütőben készíti azt el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?