FAZÉK

Hihetetlen, mit művel a fasírttal a szódabikarbóna

Rengeteg receptben felhasználhatod ezt a konyhai csodaszert, de könnyen meglehet, hogy a fasírtra még nem gondoltál! Pedig érdemes kipróbálni ezt a receptet, és nem csupán az isteni ízek miatt...
  • Szerző:

Elsőre furcsának hangozhat a szódabikarbóna a fasírtban, de ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod. Könnyű és levegős lesz tőle a húspogácsa, de nem csupán emiatt zseniális ez az újítás, hanem azért is, mert így elhagyhatod a masszából a zsemlemorzsát és a kenyeret. Így diétás húspogácsákat kapsz, hiszen, ha van szódabikarbóna a fasírtban, a gombócok nem állnak össze egy merev tömbbé. Ráadásul kihagyhatod az olajat is, hiszen ez a diétás finomság sütőben is elkészíthető! Mutatjuk a receptet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 tojás
  • 2 fej finomra vágott hagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • Ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

Fotó: pixabay,com

  • Szórj a masszára fél teáskanál szódabikarbónát, majd sózd, borsozd, paprikázd. Alaposan dolgozd össze a keveréket.
  • Készíts tetszés szerinti méretű golyókat, majd ezeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Fotó: pixabay.com

  • 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kezdd el sütni. Ha úgy látod, hogy a húsgolyók egyik oldala elkészült, vedd ki a tepsit, és forgasd meg őket. Süsd pirosra a másik oldalukat is.

Fotó: pixabay.com

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?