Ha imádod a zsenge főtt kukoricát, biztosan gondolkodtál már rajta, hogyan lehetne télen is élvezni isteni, üde zamatát. Ha ezzel a módszerrel teszed el, decemberben is asztalra varázsolhatod a nyár hangulatát!
Még javában benne vagyunk a főttkukorica-szezonban; ha szeretnéd télen is élvezni az ízét, mutatjuk, hogyan készül a csemegekukorica télire. Bizony, egyáltalán nem kell lemondanod erről a nyári különlegességről, hiszen kiválóan tartósítható, és az íze egyáltalán nem változik meg. Magyar háziasszonyok konyhájában rendszeresen készül csemegekukorica télire; és egyáltalán nem fukarkodnak, ha meg kell osztani a receptet. Mutatjuk, hogyan zárd üvegekbe a nyarat!
Fotó: Getty Images
Hozzávalók:
Csemegekukorica
só
cukor
citromsav
Legalább 1,5-2 literes, csavaros fedelű befőttesüvegek
Fotó: Pixabay.com
Elkészítés:
Alaposan mosd el, majd csírátlanítsd az üvegeket; ne feledkezz meg a tetőkről sem!
Tisztísd és mosd meg a kukoricacsöveket, és rendezd el őket az üvegekben. Fontos, hogy annyit tegyél egy üvegbe, amennyit biztosan megesztek, mert felbontás után nem sokáig tárolható. Ha akarod, kisebb darabokra is vághatod a kukoricát, vagy le is fejtheted a csőről a szemeket.
Fotó: Hennrietta Mikos (Facebook, Vali hagyományos konyhája)
Üvegenként tegyél másfél kávéskanál sót és ugyanennyi cukrot, valamint egy kávéskanál citromsavat a kukoricák mellé, majd öntsd fel őket csapvízzel, és zárd le a kupakot.
Állítsd egy nagyobb lábasba az üvegeket, és töltsd meg annyi vízzel, hogy az üvegek szájáig érjen. Lassan, forralva egy-másfél órán keresztül főzd. Az üvegeket hagyd kihűlni a főzővízben; már mehetnek is a kamrapolcra.
Fotó: Hennrietta Mikos (Facebook, Vali hagyományos konyhája)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.