Ez a kukoricatrükk nyár végén mindent visz, ettől lehidalsz
Ha imádod a zsenge főtt kukoricát, biztosan gondolkodtál már rajta, hogyan lehetne télen is élvezni isteni, üde zamatát. Ha ezzel a módszerrel teszed el, decemberben is asztalra varázsolhatod a nyár hangulatát!
Még javában benne vagyunk a főttkukorica-szezonban; ha szeretnéd télen is élvezni az ízét, mutatjuk, hogyan készül a csemegekukorica télire. Bizony, egyáltalán nem kell lemondanod erről a nyári különlegességről, hiszen kiválóan tartósítható, és az íze egyáltalán nem változik meg. Magyar háziasszonyok konyhájában rendszeresen készül csemegekukorica télire; és egyáltalán nem fukarkodnak, ha meg kell osztani a receptet. Mutatjuk, hogyan zárd üvegekbe a nyarat!
Hozzávalók:
Csemegekukorica
só
cukor
citromsav
Legalább 1,5-2 literes, csavaros fedelű befőttesüvegek
Elkészítés:
Alaposan mosd el, majd csírátlanítsd az üvegeket; ne feledkezz meg a tetőkről sem!
Tisztísd és mosd meg a kukoricacsöveket, és rendezd el őket az üvegekben. Fontos, hogy annyit tegyél egy üvegbe, amennyit biztosan megesztek, mert felbontás után nem sokáig tárolható. Ha akarod, kisebb darabokra is vághatod a kukoricát, vagy le is fejtheted a csőről a szemeket.
Üvegenként tegyél másfél kávéskanál sót és ugyanennyi cukrot, valamint egy kávéskanál citromsavat a kukoricák mellé, majd öntsd fel őket csapvízzel, és zárd le a kupakot.
Állítsd egy nagyobb lábasba az üvegeket, és töltsd meg annyi vízzel, hogy az üvegek szájáig érjen. Lassan, forralva egy-másfél órán keresztül főzd. Az üvegeket hagyd kihűlni a főzővízben; már mehetnek is a kamrapolcra.