tóth gabi
Ha kipróbálod ezt a trükköt, mindenki el fogja kérni a receptet, de magad is meg fogsz döbbenni a végeredményen. Nem véletlen, hogy nagyanyáink is erre a módszerre esküdtek...
Hogy jó, ha kerül egy kis szódabikarbóna a piskótába? A válasz igencsak egyszerű: ettől a hozzávalótól könnyű, levegős és omlós lesz a tészta, sőt: sokáig olyan friss marad, mintha nemrég vetted volna ki a sütőből. Nagyanyáink korában minden háziasszony ismerte ezt a trükköt, sőt, soha nem használtak sütőport ehhez a süteményhez. És tévedés lenne azt hinni, hogy azért, mert csak szódabikarbóna létezett akkor még: a sütőport 1920-ban dobták piacra, így nem ezért mellőzték. Hanem azért, mert tudták, hogy ha megy egy kis szódabikarbóna a piskótába, akkor a tészta állaga nem lesz fullasztó; ugyanis hosszan megtartja a nedvességtartalmát.
Érdemes tehát kipróbálnod neked is ezt a régi-új összetevőt, ha piskótát sütsz, ugyanis egészen máshogy segíti a sütést, mint a sütőpor. Ha teszel szódabikarbónát a tésztához, mindig adj hozzá egy kevés joghurtot is, ugyanis a joghurt enyhe savai miatt lassan fújódik fel a tészta, így tuti nem fog összeesni. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés: