OTTHONKA

Ez a legszuperebb szódabikarbóna trükk a konyhában, minden nő hálás lesz

Hiába vagy nagyon alapos, akkor is foltosak, vízkövesek maradnak a poharaid? Ezzel a módszerrel úgy fognak ragyogni, hogy tátva marad a szád a látványtól, éljen a szódabikarbóna!
  • Szerző:

A szódabikarbóna már többszörösen bizonyította, hogy nélkülözhetetlen a háztartásban. A mosogatásban is valódi csodaszer, főleg, ha túl kemény a víz, és hiába minden igyekezet, mégis foltosak, matt felületűek maradnak a poharak. Túl azon, hogy nem nyújtanak valami szívderítő látványt, még kínos is elővenni őket, ha vendégek jönnek. De mindennek búcsút inthetsz, ha szódabikarbónából készítesz házi mosogatószert: soha többet nem lesznek foltosak az üvegedényeid, poharaid, és mindenki kíváncsi lesz, mi a titkod...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

Olcsó és egyszerű módszer

Sokan ódzkodnak a gondolattól, hogy maguknak keverjék ki a mosogatószert, pedig nevetségesen könnyű a dolog. Fogj két evőkanál szódabikarbónát, tedd egy kisebb palack aljára, majd önts rá fél liter vizet. Adj hozzá egy evőkanál ecetet és egy teáskanál sót, majd alaposan rázd össze, és már kezdheted is a mosogatást!

A szódabikarbóna mindent levisz

A gyengébben szennyezett edényekkel könnyen elbánik ez a keverék, de az odaégett, zsíros maradékokhoz nem árt felturbózni egy kicsit. Ha túl makacs folt van a serpenyődön vagy a tányérodon, szórj közvetlenül a szivacsra egy kevés szódabikarbónát, arra csepegtess annyi ecetet, hogy éppen csak pezsegni kezdjen a massza, majd alaposan dörgöld át vele a felületet. Még a legdurvábban odaégett ételmaradékot is pillanatok alatt feloldja.

Fotó: Pixabay.com

A mosogatógéped imádni fogja

Ha drágának találod a mosogatógép-tablettát, vagy egyszerűen csak szeretnél természetbarát módon mosogatni, akkor ezt a házi szert neked találták ki. Az elkészítése egyszerű, de arra figyelned kell, hogy a keverék mindig száraz maradjon, mert minden összetevője becsomósodik a legkisebb párától is. Végy 300 gramm citromsavat, ugyanennyi mosószódát és szódabikarbónát, és 125 gramm mosogatógép sót. Alaposan keverd össze, majd tedd egy jól záródó üvegbe. Használatkor tegyél a gép adagolójába 2-3 teáskanállal; ha nagyon szennyezettek az edényeid, akkor mehet bele két evőkanállal is. Az eredmény a mosogatógépben sem okoz csalódást: ragyogóak lesznek a poharaid, és pluszban még spórolsz is.

És ezeket olvastad már?