OTTHONKA

Szórj szódabikarbónát a mosógépbe, megdöbbentő lesz a hatás!

Szinte mindenre használható a háztartásban ez a csodaszer. De gondoltad volna, hogy a mosásnál is nagy hasznát veheted? Ha kipróbálod ezt a trükköt, többet nem fogsz máshogy mosni!
  • Szerző:

Az biztos, hogy ha elkezdesz szódabikarbónát használni a mosáshoz, mindenki meg fogja kérdezni, milyen mosóport használsz – olyan élénkek lesznek a ruháid színei. De nem csupán a színes ruháid fogják meghálálni: a fehérek olyan ragyogóak lesznek, mintha fehérítőt használtál volna; és mindezt környezetbarát és pénztárcakímélő módon. Mutatjuk, hogyan használd a mosáshoz ezt a csodaszert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

1. Használd folteltávolítóként

Fotó: pixabay

Tegyél egy tálba szódabikarbónát: foltonként kb. 1-2 teáskanállal. Adj hozzá annyi vizet, hogy krém állagú legyen. Ezt a keveréket kend a foltra, mielőtt beteszed a ruhát a mosásba. Ezután adj hozzá mosószert is, és amikor kiveszed a textilt, meg se tudod majd mondani, hol volt a folt.

2. Fehéríts vele

Mosógép 01

Fotó: Pixabay.com

Akár teljesen elszürkült anyagokból is újra hófehéret varázsolhatsz vele. Mosás előtt engedd fel a kádat, és a vízbe keverj fél kiló szódabikarbónát. Áztasd egy órát ebben a ruhákat, majd mehetnek a mosógépbe a szokásos, normál mosásra.

3. Keverd a mosószerrel

Fotó: 123RF

Ha azt akarod, hogy megmaradjanak a ruháid színei, akkor fele-fele arányban tegyél mosószert és szódabikarbónát a gépbe. Nem csupán a ruháid, de a pénztárcád is hálás lesz az új módszerért…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?