ÉLETMÓDI

Szuper trükk, amit nem tudtál a szódabikarbónáról!

Gondoltad volna, hogy még erre is jó ez a szer?

Nem túlzás azt mondani, hogy a szódabikarbóna univerzális csodaszerként használható otthonunkban. És amikor már azt hinnénk, mindent tudunk róla, akkor még mindig tud nyújtani újabb, szuper meglepetést. Nézd csak, miket tartogat még ez az olcsó, könnyen használható segítség!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fertőtlenítés

Napjainkban még inkább előtérbe került a fertőtlenítés és a tisztaság fontossága, mint talán eddig bármikor. A Koronavírus terjedésével nagyobb hangsúlyt kap, mikhez érünk hozzá a bevásárlások során, hogyan tisztítsuk meg a holmikat, melyeket a lakásba hozunk. Jó hírünk van: a szódabikarbóna antiszeptikus hatású, tehát kiválóan fertőtleníti például a zöldséget és gyümölcsöt. Fogyasztásuk előtt szódabikarbónás vízzel mosd át őket, és biztonsággal eheti az egész család.

Fotó: 123 RF

WC

Nincs szükség drága vegyszerekre ahhoz, hogy a lerakódásokat és a vízkövet eltüntesd a vécécsészéből. És mint említettük, a szódabikarbóna fertőtlenít is amellett, hogy tisztít. Kemikáliák helyett szórj szódabikarbónát a toalettbe, majd alaposan súrold át a vécékefével a porcelánt. Ragyogó tisztaságnak örvendhetsz utána.

Felmosás

Felmosóvödrödbe szórj 4-5 evőkanál szódabikarbónát, és keverd bele felmosóvízbe. Ha igazán bombahatást akarsz elérni, akkor adj hozzá még fél deci ecetet is. Minden makacs szennyeződést eltüntet a padlóról, ezen felül szagtalanít és fertőtlenít is. Gyorsan és kényelmesen intézheted a takarítást így az otthonodban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?