OTTHONKA

Lépj túl a szódabikarbónán, így mosd ki a függönyödet

Szeretnéd, hogy a tiszta ablak előtt a függönyeid is csodálatosan tiszták legyenek? Emlékezz a nagyi titkára! Ezt tedd a mosógépbe!

Előfordult, hogy a sötétítő függöny mosása után elégedetlen voltál? Hiába tettél a megszokott módon mosóport és öblítőt a gépbe? Állott szaga volt a függönynek és nem is lett elég szép tiszta?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Tegyél a mosásba sütőport!

Mindent kezdj a megszokott módon. A mosóporból és az öblítőből használd a szokásos adagot, de szórj a függöny közé egy zacskó sütőport! A mosás végére meg fogsz döbbenni.

A sütőpor csodálatosan felfrissíti a függönyöket!

Mi a sütőpor titka?

Arról már sokat hallhattál, hogy a szódabikarbóna jót tesz a mosott ruhával. Ehhez képest a sütőpor hatása áldásos! Először is, komplexebb összetétele miatt sokkal hatékonyabb! A sütőpor és a szódabikarbóna felhasználása számos helyzetben hasonló, mégis eltérő. Bizony nagy a különbség, hiszen a sütőpor mindössze 30 százaléknyi szódabikarbónát tartalmaz, mellette 70 százalékban más összetevőket, például monokálcium-foszfátot és nátrium-alumínium-szulfátot is. Ezek a vegyületek összességében savas kémhatásúak, míg a szódabikarbóna egyértelműen lúgos. Vagyis a sütőpor savas alkotórészei ellensúlyozzák a függöny anyagát meglehetősen romboló lúgos hatást. Így a sötétítő függöny használatának ideje is meghosszabbodik.

 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?