Sárgabarackos morzsapite, amit sokan nagyon szeretnek, idén is a nyár egyik kedvence. A barack nagyon egészséges, tele van antioxidánsokkal, melyek fiatalon tartanak és védenek a súlyosabb betegségektől. Béta-karotint is tartalmaz mely különösen jót tesz nyáron a bőrnek. Egy tanulmány szerint a barack még a répánál is jótékonyabb hatást gyakorol a szemre és a látásra. Sok benne a rost és a vitamin, ezért érdemes minél többet fogyasztani, amíg szezonja van. Morzsasütiket ha szereted, akkor ezt a receptet ne hagyd ki, mindenképpen készítsd el. A sárgabarack különleges ízt ad neki, kissé savanykás lesz tőle a pite.
Sárgabarackos morzsapite
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 cs sütőpor
púpotott kanál tejföl
csipet só
Töltelékhez:
sárgabarack
kristálycukor( fahéjas)
sárgabarack lekvár
Tetejéhez:
300 g kristálycukor
20 dkg liszt
180 g vaj
Így készítsd el:
Tésztához egy tálba rakd bele a cukrot,tojássárgáját, felkockázott vajat, sütőport, sót és a liszt felét. Fél kézzel gyúrd össze, miközben a másik kezeddel fogod a tálat. Majd rakd hozzá a liszt másik felét, illetve a tejfölt is és keverd tovább. Majd egy órára tedd be a tésztát a hűtőbe.
Vedd ki a hűtőből és ujjnyi vastagra nyújtsd ki. Kivajazott tepsibe rakd bele a tésztát. Ami lelóg, azt vágd le, és morzsold rá a süti tetejére a későbbiekben.
Kend meg a tésztát lekvárral, majd rakd rá a megmosott, elnegyedelt barackokat. Szórd meg cukorral, vagy ízlés szerint fahéjas cukorral. A cukor mennyiségét változtathatod, attól függően mennyire édes a sárgabarackod.
A levágott és megmaradt linzertésztát morzsold össze. Szórd rá a barackok tetejére.
180 C fokon 40 perc alatt süsd meg. Ha kihüld vágd fel kockákra, és tálalhatod is.