1 éve

A sárgabarackszezon csúcsa ez az isteni, 5 perces csodapite

Potyog lefelé a fáról a sárgabarack, gyorsan készíts belőle őrülten finom morzsapitét! Ha szeretnéd elkápráztatni a családod, akkor ez a te recepted!

Szerző Sors Edina

Sárgabarackos morzsapite, amit sokan nagyon szeretnek, idén is a nyár egyik kedvence. A barack nagyon egészséges, tele van antioxidánsokkal, melyek fiatalon tartanak és védenek a súlyosabb betegségektől. Béta-karotint is tartalmaz mely különösen jót tesz nyáron a bőrnek. Egy tanulmány szerint a barack még a répánál is jótékonyabb hatást gyakorol a szemre és a látásra. Sok benne a rost és a vitamin, ezért érdemes minél többet fogyasztani, amíg szezonja van. Morzsasütiket ha szereted, akkor ezt a receptet ne hagyd ki, mindenképpen készítsd el. A sárgabarack különleges ízt ad neki, kissé savanykás lesz tőle a pite.

Sárgabarackos morzsapite
Fotó: shutterstock

Sárgabarackos morzsapite

Hozzávalók:

Morzsapite

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 cs sütőpor
  • púpotott kanál tejföl
  • csipet só
  • Töltelékhez:

  • sárgabarack
  • kristálycukor( fahéjas)
  • sárgabarack lekvár
  • Tetejéhez:

  • 300 g kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 180 g vaj
  • Így készítsd el:

  • Tésztához egy tálba rakd bele a cukrot,tojássárgáját, felkockázott vajat, sütőport, sót és a liszt felét. Fél kézzel gyúrd össze, miközben a másik kezeddel fogod a tálat. Majd rakd hozzá a liszt másik felét, illetve a tejfölt is és keverd tovább. Majd egy órára tedd be a tésztát a hűtőbe.
  • Vedd ki a hűtőből és ujjnyi vastagra nyújtsd ki. Kivajazott tepsibe rakd bele a tésztát. Ami lelóg, azt vágd le, és morzsold rá a süti tetejére a későbbiekben.
  • Kend meg a tésztát lekvárral, majd rakd rá a megmosott, elnegyedelt barackokat. Szórd meg cukorral, vagy ízlés szerint fahéjas cukorral. A cukor mennyiségét változtathatod, attól függően mennyire édes a sárgabarackod.
  • A levágott és megmaradt linzertésztát morzsold össze. Szórd rá a barackok tetejére.
  • 180 C fokon 40 perc alatt süsd meg. Ha kihüld vágd fel kockákra, és tálalhatod is.
  • Jó étvágyat!

     

    Szerző Sors Edina

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!