Felejtsd el a hizlaló desszerteket: Szilvás morzsasüti az új diétakirály
Az évszak sztárja a kicsit fanyar, de sütve elképesztően finom szilva. Nemcsak gombócot lehet készíteni belőle, hanem diétás morzsasütit is. Az egész család nagy kedvence lesz és ez nem hizlal!- Szerző: Fehér Virág
Egyszerű és nagyon finom ez a desszert. Ráadásul cukormentes, ami lehetővé teszi, hogy bármikor eheted, nem hizlal. Ezt a verziót kimondottan diétázóknak készítette el a szénhidrát-csökkentett desszertek mestere, Knap Daniella.
Szilvás morzsasüti
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
a morzsához
- 12,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (pl. Update Esti liszt)
- 2,5 dkg darált mandula
- 10 dkg vaj
- 2,5 dkg diétás édesítőszer (pl. Update zero)
- szeletelt és egész mandula a díszítéshez
a töltelékhez:
- 70 dkg magozott szilva
- 3 dkg diétás édesítőszer
- 1,5 teáskanál Update Ch Killer
- 1 mokkáskanál fahéj
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180C-ra.
2. Aszilvás töltelékhez a megmosott, kimagozott és felkockázott szilvát forgasd össze az édesítőszerrel, a fahéjjal és a CH-killerrel. Ezt a gyümölcsös keveréket oszd el igazságosan a szufléformákban.
3. A morzsához az alapanyagokat gyors mozdulattal keverd össze és szórd a szilvás rétegekre. Ha van otthon, tehetsz a morzsaréteg tetejére néhány mandulaszeletet is.
4. Takard be a formákat alufóliával, majd mehetnek az előmelegített, légkeveréses sütőbe. Süsd 20 percig lefedve, majd további 15 percig takarás nélkül, hogy szépen megpiruljon a morzsa teteje.
Tálald melegen, egy gombóc cukormentes vaníliafagyival, vagy akár önmagában is nagyon finom. Díszítsd egész mandulával.