tóth gabi
Gondoltad volna, hogy az uborkának is van világnapja? A június 14-i jeles dátumot egy igazán frissítő, kissé férfias ízvilágú finomsággal ünnepelheted, mutatjuk is a receptet!
Június 14.-én ünnepeljük az uborka világnapját. Ez a finom zöldség igazán megérdemel egy világnapot. A nagy melegben remekül hidratál, tele van antioxidáns hatású vegyületekkel, magjában pedig a vérzsírszint csökkentésére is képes anyagok találhatók. A-, B- és C-vitaminban gazdag, erősíti az immunrendszert és energiával látja el a szervezetet. Alacsony kalóriatartalma a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldségévé teszi.
Ha pedig külsőleg alkalmazzuk, mindenféle gyulladást, irritációt és ödémát segít csökkenteni. A bőrre gyakorolt szépítő hatását is mindenki ismeri. Leégésre is hatásos, hiszen csökkenti az égés okozta gyulladást, miközben remekül hidratálja a napsütéstől kiszáradt bőrt. Azt viszont kevesen tudják, hogy egy uborkaszelet elrágcsálása még a rossz leheletet is képes megszüntetni.
Az pedig már csak merő véletlen, hogy az uborka világnapja csupán két nappal a gin világnapja utánra esik. Épp ezért egy receptben összehoztuk ezt a két ünnepet. Hiszen az uborka limonádéba, sőt, szimpla csapvízbe téve is rendkívül frissítő hatású, de igazán különleges mégis egy pici alkoholtól lesz.
Olyan gin is kapható, amelybe már a lepárláskor kerül egy kevés uborka- és rózsakivonat, hogy a kész italnak különleges aromát adjon. De ha nem tartasz otthon eredendően uborkás szeszes italt, bármilyen gin megfelel egy finom, nyári uborkás koktélhoz. Ezzel a koktéllal a férfiak is bátran koccinthatnak, hiszen száraz, hús ízvilága kissé férfias. Az uborkaszelet pedig a koktél díszítésére is végtelen lehetőségeket ad.
Hozzávalók:
Így készítsd el: