"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2021.06.14.

Ma van az uborka világnapja, a férfiak így ünneplik

Gondoltad volna, hogy az uborkának is van világnapja? A június 14-i jeles dátumot egy igazán frissítő, kissé férfias ízvilágú finomsággal ünnepelheted, mutatjuk is a receptet!

Szerző Horváth Gabi

Június 14.-én ünnepeljük az uborka világnapját. Ez a finom zöldség igazán megérdemel egy világnapot. A nagy melegben remekül hidratál, tele van antioxidáns hatású vegyületekkel, magjában pedig a vérzsírszint csökkentésére is képes anyagok találhatók. A-, B- és C-vitaminban gazdag, erősíti az immunrendszert és energiával látja el a szervezetet. Alacsony kalóriatartalma a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldségévé teszi.

Ha pedig külsőleg alkalmazzuk, mindenféle gyulladást, irritációt és ödémát segít csökkenteni. A bőrre gyakorolt szépítő hatását is mindenki ismeri. Leégésre is hatásos, hiszen csökkenti az égés okozta gyulladást, miközben remekül hidratálja a napsütéstől kiszáradt bőrt. Azt viszont kevesen tudják, hogy egy uborkaszelet elrágcsálása még a rossz leheletet is képes megszüntetni.

Az uborka világnapját egy frissítő koktéllal is megünnepelheted!
Fotó: Pixabay.com

Az pedig már csak merő véletlen, hogy az uborka világnapja csupán két nappal a gin világnapja utánra esik. Épp ezért egy receptben összehoztuk ezt a két ünnepet. Hiszen az uborka limonádéba, sőt, szimpla csapvízbe téve is rendkívül frissítő hatású, de igazán különleges mégis egy pici alkoholtól lesz.

Olyan gin is kapható, amelybe már a lepárláskor kerül egy kevés uborka- és rózsakivonat, hogy a kész italnak különleges aromát adjon. De ha nem tartasz otthon eredendően uborkás szeszes italt, bármilyen gin megfelel egy finom, nyári uborkás koktélhoz. Ezzel a koktéllal a férfiak is bátran koccinthatnak, hiszen száraz, hús ízvilága kissé férfias. Az uborkaszelet pedig a koktél díszítésére is végtelen lehetőségeket ad.

Uborka és gin: a legjobb nyári, frissítő koktél

Az uborka világnapja csak két nappal esik a gin világnapja utánra: hozzuk hát össze a kettőt!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • Egy körülbelül 5 centiméteres uborkaszelet meghámozva
  • 10 mentalevél
  • 5 cl gin
  • 1 lime vagy fél citrom leve
  • Egy kávéskanál agávészirup, juharszirup vagy méz
  • Így készítsd el:

    Ez a kissé férfias ízvilágú koktél felfrissít a nyári estéken, de érdemes mértékkel fogyasztani!
    Fotó: Unsplash.com

  • Egy koktélshakerben keverd össze alaposan az uborkaszeletet és az agavészirupot vagy mézet – egészen addig, amíg az uborka megpuhul és levet ereszt.
  • Tegyél a shakerbe egy marék jeget, öntsd bele a citromlevet és a gint. Rázd össze alaposan, körülbelül 20 másodperc alatt.
  • Szűrd a keveréket egy martinis pohárba. díszítsd uborkaszeletekkel, -karikákkal vagy mentalevéllel.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek