Létrehozva: 2021.06.13.

Epres tejfölpiskóta a nyár első nagy dobása, ez a recept mindent visz

Berobbant az eperszezon, most érdemes venni ebből az édes gyümölcsből. Ez a süti villámgyorsan megvan, és még kezdő szakácsoknak is gyerekjáték elkészíteni; a vendégek pedig megnyalják utána a tíz ujjukat!

Az epres tejfölpiskóta elkészítése azoknak sem okoz gondot, akiknek kevés idejük van sütögetni: ez a finomság ugyanis mindössze 15 perc előkészületet igényel. A tészta majdnem olyan, mint a valódi piskótáé, ám kevesebb macerával jár a kikeverése, és a sütéskor sem annyira kényes. Most, hogy ezerrel terem az eper a földeken, érdemes ezzel a friss gyümölccsel megbolondítani! Az biztos, hogy akit megkínálsz vele, azonnal el fogja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes az epres tejfölpiskóta!

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg tejföl
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 30-40 dkg friss, érett eper
  • Elkészítés:

  • Alaposan tisztítsd meg az epret, és tedd egy szűrőbe. Tedd félre lecsöpögni, közben egy közepes tepsit kenj ki olajjal és lisztezd be.
  • A tésztához egy nagyobb tálba üsd bele a tojásokat, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot és a sót. Robotgéppel vagy habverővel addig keverd, míg habos és világos sárga nem lesz.
  • Fotó: Ripost

  • Utána add hozzá a tejfölt és az olajat, és alaposan dolgozd össze. Aztán tedd bele a sütőporral elkevert lisztet is. Keverd simára az egészet, és öntsd a tepsibe.
  • Szórd a tészta tejére az epreket; kiadósabb és mutatósabb, ha félbevágod a nagyobb szemeket.
  • Fotó: Ripost

  • Előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon süsd, míg szép pirosas-barna nem lesz (körülbelül 20 perc). Ekkor egy hegyes késsel vagy tűvel nézd meg, átsült-e a közepe: szúrd a tésztába, majd húzd ki; ha semmi nem ragadt rá, akkor elkészült.
  • Tálalhatod a tetejére szórt porcukorral, eperlekvárral, de önmagában is mutatós és finom desszert. Ha diétásan akarod elkészíteni, cukor helyett édesítőszert használj. Az epret teheted a sütemény tetejére is, egy kis krémmel megbolondítva.
  • Fotó: Ripost

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    M0: nem véletlenül nevezték halálútnak

    origo.hu

    Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

    borsonline.hu

    Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

    hirtv.hu

    Vezércikk - Magyar Péter válaszokat ígér, de csak kérdéseket szül + videó

    ripost.hu

    Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

    mandiner.hu

    Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

    origo.hu

    Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

    travelo.hu

    Bemutatkozott Malaika, a Magán Zoo legfiatalabb bundás lakója

    ripost.hu

    A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    jatek.hirfm.hu

    Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

    ripost.hu

    Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk