ÉLETMÓDI

Itt az új befőzési őrület, tarol az epres bodzaszörp

Az biztos, hogy az epres bodzaszörp a kora nyári hűsítők királynője és nem csak gyönyörű színe miatt. Kóstold meg: csupa illat, csupa zamat, minden korty belőle egy csoda!
  • Szerző:

A június nagy slágere kétségtelenül a bodzaszörp, mely a leggyorsabb módszer arra, hogy az ember egy pohár innivalóba sűrítse a kibontakozó nyár minden csodáját. A jól elkészített bodzaszörp illatos-citromos és épp annyira édes, mint amennyire az élettől is elvárható. Szódával felengedve, jégkockával az igazi, ám egy új ötlet tényleg csúcskategóriába emeli a nagy bodza klasszikust, éljen az epres bodzaszörp!

Az epres bodzaszörpöt épp úgy kell elkészíteni, mint a hagyományos verziót, csak éppen a bodzavirágok mellé fél kiló felszeletelt epret is kell adni az áztatási fázisban.

EPRES BODZASZÖRP

Hozzávalók

  • 1 nagy szatyor bodzavirág
  • 5 db citrom
  • ½ kg eper
  • 3 l víz
  • 1 kg cukor
  • 2 ek. citromsav

Így készül

1. Forraljuk fel a vizet a cukorral és hagyjuk visszahűlni, adjuk hozzá citromsavat.

2. Közben vizsgáljuk át a bodzavirágot, a zöld részektől tisztítsuk meg. Semmiképp ne mossuk meg, mert akkor lejön róla az illatos virágpor! A virágfejeket rétegezzük üvegbe a felkarikázott citrommal és a felvágott eperrel.

3. Öntsük az epres virágokra a cukros-ciromsavas lét.

4. Minimum egy éjszakán át áztassuk a virágokat.

5. Az átszűrt epres bodzaszörpöt töltsük jól zárható üvegekbe, hűtőben 8-10 napig eláll.

Fotó: Ripost

 

Télire is elrakhatod!

Ha télen is szeretnénk kortyolgatni ebből a csodából, dunsztoljuk ki a szörpöt! Hideg, téli estéken nagyon jól esik belekortyolni a színtiszta nyárba!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?