Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2021.05.23.

4 étel, amiben a petrezselyem az igazi főszereplő

Fantasztikus nyári ételek receptjeit ismerheted meg, melyek mind a petrezselyem hozzáadásával készülnek. Készítsd el őket, nem bánod meg!

A petrezselyem isteni finom és szuper nyári ételeket készíthetsz belőle. A magyar fogások egyik domináns fűszere, de nem csak ízesítésre használhatod. Íme négy recept, amit nyáron érdemes megkostólnod.

1. Petrezselyem pesto

Petrezselyem pesto Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 200 g petrezselyem apróra vágva
  • 2 marék dióbél
  • 1 marák reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • só, bors
  • Így készítsd el:

  • Mosd meg a petrezselymet és vágf fel apróra, majd rakd a turmixgépbe. Adj hozzá pirított dióbelet, pucolt fohagymát, és a reszelt parmezánt. Pépesítsd az egészet.
  • Csorgasd hozzá az olívaolajat, végül sózd, borsozd.
  • Kis üvegekbe töltsd, és fedő alatt fóliával zárd le. Ha megbontod az üveget, természetesen utána már hűtőszekrényben kell tárolni.
  • Tésztához isteni!
  • Jó étvágyat!

    2. Petrezselyemkrémleves

    Petrezselyem krémleves
    Fotó: youtube

    Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 szál fehérrépa
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 deciliter főzőtejszín
  • 1.2 liter víz
  • kenyér néhány szelet
  • Így készítsd el:

  • Vágd fel a hagymát apróra, majd olajon dinszteld meg, majd add hozzá a kockára vágott fehérrépát, és dinszteld tovább. Öntsd fel 1,2 l vízzel. Fűszerezd sóval, borssal, és zúzott fokhagymával. Addíg főzd, amíg a répa megpuhul.
  • Vágd fel a petrezselymet finomra, és tegyél egy keveset belőle félre, a többit add a leveshez. Keverd el benne, majd turmixold össze. Forrald össze tejszínnel és kész is a leves. Tálald úgy, hogy a tetejére szórod a maradék petrezselymet és esetleg egy kis krutont.
  • 3. Petrezselyem roquefortkrém

    Hozzávalók:

  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg dió ledarálva
  • 10-12 szál petrezselyem apróra vágva
  • Így készítsd el:

  • Alaposan keverd ki a márványsajtot és a kenhető vajat.
  • Add hozzá a darált diót, és a megmosott, felaprított petrezselymet.
  • Alufóliába tekert hengert formálj a krémből és tedd be a hűtőbe egy kis idejig. Tálalás előtt szeleteld fel, és pirítóssal kínáld. Szórj rá még egy kis apróra vágott petrezselymet, koktélparadicsommal együtt tálalhatod is.
  •  

    4. Petrezselyemmártás grillezett húsokhoz

    Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 csokor petrezselyem
  • pár csepp citromlé
  • Így készítsd el:

  • Süss egy csokor apróra vágott petrezselymet vajon 1-2 percig.
  • Kevés vízzel engedd fel, sóval, citromlével ízesítsd.
  • Tejfölt és lisztet keverd össze és sűsítsd be vele.
  • Közvetlenül a tálalás előtt keverd hozzá a másik csokor felaprított petrezselymet, de ne főzdd vele tovább.

  • Fantasztikus a nyári grill húsokhoz!

    Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek