RETRO RÁDIÓ

4 étel, amiben a petrezselyem az igazi főszereplő

Pesto,Sauce,With,Parsley,And,Walnuts
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 05. 23. 12:00

Fantasztikus nyári ételek receptjeit ismerheted meg, melyek mind a petrezselyem hozzáadásával készülnek. Készítsd el őket, nem bánod meg!

A petrezselyem isteni finom és szuper nyári ételeket készíthetsz belőle. A magyar fogások egyik domináns fűszere, de nem csak ízesítésre használhatod. Íme négy recept, amit nyáron érdemes megkostólnod.

1. Petrezselyem pesto

Petrezselyem pesto Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 200 g petrezselyem apróra vágva
  • 2 marék dióbél
  • 1 marák reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • só, bors
  • Így készítsd el:

  • Mosd meg a petrezselymet és vágf fel apróra, majd rakd a turmixgépbe. Adj hozzá pirított dióbelet, pucolt fohagymát, és a reszelt parmezánt. Pépesítsd az egészet.
  • Csorgasd hozzá az olívaolajat, végül sózd, borsozd.
  • Kis üvegekbe töltsd, és fedő alatt fóliával zárd le. Ha megbontod az üveget, természetesen utána már hűtőszekrényben kell tárolni.
  • Tésztához isteni!
  • Jó étvágyat!

    2. Petrezselyemkrémleves

    Petrezselyem krémleves
    Fotó: youtube

    Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 szál fehérrépa
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 deciliter főzőtejszín
  • 1.2 liter víz
  • kenyér néhány szelet
  • Így készítsd el:

  • Vágd fel a hagymát apróra, majd olajon dinszteld meg, majd add hozzá a kockára vágott fehérrépát, és dinszteld tovább. Öntsd fel 1,2 l vízzel. Fűszerezd sóval, borssal, és zúzott fokhagymával. Addíg főzd, amíg a répa megpuhul.
  • Vágd fel a petrezselymet finomra, és tegyél egy keveset belőle félre, a többit add a leveshez. Keverd el benne, majd turmixold össze. Forrald össze tejszínnel és kész is a leves. Tálald úgy, hogy a tetejére szórod a maradék petrezselymet és esetleg egy kis krutont.
  • 3. Petrezselyem roquefortkrém

    Hozzávalók:

  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg dió ledarálva
  • 10-12 szál petrezselyem apróra vágva
  • Így készítsd el:

  • Alaposan keverd ki a márványsajtot és a kenhető vajat.
  • Add hozzá a darált diót, és a megmosott, felaprított petrezselymet.
  • Alufóliába tekert hengert formálj a krémből és tedd be a hűtőbe egy kis idejig. Tálalás előtt szeleteld fel, és pirítóssal kínáld. Szórj rá még egy kis apróra vágott petrezselymet, koktélparadicsommal együtt tálalhatod is.
  •  

    4. Petrezselyemmártás grillezett húsokhoz

    Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 csokor petrezselyem
  • pár csepp citromlé
  • Így készítsd el:

  • Süss egy csokor apróra vágott petrezselymet vajon 1-2 percig.
  • Kevés vízzel engedd fel, sóval, citromlével ízesítsd.
  • Tejfölt és lisztet keverd össze és sűsítsd be vele.
  • Közvetlenül a tálalás előtt keverd hozzá a másik csokor felaprított petrezselymet, de ne főzdd vele tovább.

  • Fantasztikus a nyári grill húsokhoz!

    Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.