tóth gabi
Még a sütőt sem kell beizzítanod, mert ez egy szuper mikrós változat.
A csokitortánál nincs nyerőbb választás, gyerekektől a felnőttekig mindenki odavan érte. Egyetlen probléma, hogy idő az elkészítése, ráadásul nem éppen a legegészségesebbnek kikiáltott desszert. Ez persze még nem ok arra, hogy lemondjunk róla! Íme, egy csokitorta, amely liszt- és cukormentes, ráadásul nem kell a sütővel bíbelődni, elég hozzá a mikro is, és tényleg 5 percet kell sütni.
Amellett, hogy időt spórolsz, még a vonalaidra is vigyázol, nincs is ennél jobb kombináció, ugye? Ez az adag körülbelül egy 14 cm-es átmérőjű tortát ad, hiszen a mikrohullámú sütőbe ez a méret ideális. Ha nagyban gondolkozol, nyugodtan megduplázhatod a mennyiséget, de akkor már nagyobb tortaformára lesz szükséged és a sütőt is segítségül kell hívnod.
Nézzük, hogyan készül ez a villámgyors és egészséges csokitorta!
Alap:
A banánokat hámozd meg és vágd szeletekre, üsd rá a két tojást, szórd hozzá a 4 evőkanál kakaóport és a fél teáskanál sütőport. Alaposan turmixold össze a keveréket, majd egy körülbelül 14 cm-es átmérőjű, kivajazott sütőformába öntsd bele az egészet. Mikrohullámú sütőben 5-8 perc alatt készre tudod sütni.
Máz:
Egy kisebb üvegtálba törj bele 50 gramm csokoládét, önts hozzá 45 ml tejet és 15 gramm vajat. Mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett melegítsd addig, amíg összeolvad a csoki és a vaj, és alaposan össze tudod keverni.
Összeállítás:
A készre sült csokitortát borítsd ki egy tányérra, a még meleg csokis mázat csurgasd rá a tetejére. Hagyd, hogy oldalt szépen lefolyjon a torta oldalára a csokis massza. Tálalás előtt pihentesd kicsit vagy rakd be a hűtőbe, hogy a máz megszilárdulhasson. Szeletekre vágva tálalhatod, friss eperrel, málnával vagy más bogyós gyümölccsel megbolondíthatod, hogy még finomabb ízélményben legyen részed.
Ha szeretnéd nyomon követni a finom, liszt- és cukormentes csokoládétorta elkészítésének a folyamatát, kattints a linkre, és behozza neked a videót: