OTTHONKA

Így melegítsd mikróban a rántott húst, nem lesz cipőtalp

A rántott húsnál nincs jobb ebéd! Így lesz friss az étel még másnapra is. Ezek a tippek seítenek!

A rántott hús kicsik és nagyok kedvence, ami nem csoda hisz az íze és az illata is varázslatos. De, mit lehetne tenni, hogy másnap is friss legyen? Ezeket a trükköket mindenképp próbáld ki! Így lesz ismét ropogós ez a fantasztikus étel. Még akkor is, ha a húst esetleg a mikróban melegíted fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

1. Rántott hús mikróban

Roppant egyszerű a megoldás. Vedd ki a hűtőböl a húst, egy kevéske vízet tegyél rá, és mehet is a mikróba másfél percre. Felfrissülve tálalhatod az ebédhez. Köretnek krumplit, rizst, salátát is tehetsz mellé. Ez már a te döntésed.

2. Sütőben

Vedd elő a hűtőszekrényből, tedd alufóliába a húsokat. A sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Grill fokozaton a fűtőszálakhoz közel téve, oldalanként 5-5 percen keresztül melegítsd meg. Ismét olyan lesz, mintha most készítetted volna frissen.

Te tudtad?

Kutatások szerint a bundázott sült már a középkori spanyol szakács könyvekben is szerepelt chuleta andaluza elnevezéssel. A húst lisztben, felvert tojáslében és kenyérmorzsába megforgatták és aranyszínűre sütötték. A hús „aranyozása” hosszú ideig volt divatban a bizánci utvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. Andalúziából vették át a panírozást az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott. Így került a panírozás szokása Milánóba is onnan pedig a bécsi udvarba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?