OTTHONKA

Így marad sokáig ropogós a friss retek

Amikor megveszed, ropogós és étvágygerjesztő, de másnapra már fonnyadt és szivacsos? Megmutatjuk, hogy maradhat a retek még napok múlva is ugyanolyan, mint amikor kihoztad a zöldségestől.
címkék:

Így tárold a konyhában

Egy kis víz segítségével a konyhapulton is friss marad a zöldség. Egy nagyobb tálban vagy tepsiben rendezd el a retkeket, és öntsd fel annyi hideg vízzel, amennyi ellepi a retket, de amiből a zöldje azért kilóg. Naponta cseréld a retken a vizet, és figyeld őket, mert ha halványodni kezdenek, ideje őket felhasználni. Ha a tálat a hűtőbe teszed, akár egy hétig is friss maradhat a retek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Retek 01

Fotó: Pixabay.com

Így tárold befőttes üvegben

Mosd meg és sikáld le a retkeket, majd éles késsel vágd le a tetejüket. Tedd a retekfejeket egy nagy befőttes üvegbe, és töltsd meg az üveget vízzel, úgy, hogy a víz teljesen ellepje a zöldséget. Csavard rá az üvegre a tetejét, és tedd a hűtőbe, ahol akár 10 napig is friss maradhat a zöldséged. Naponta ellenőrizd a retek frissességét, és rendszeresen cseréld rajta a vizet.

Retek 03

Fotó: Pixabay.com

Így tárold zacskóban

Egy nylon zacskó és papírtörlő segítségével akár két hétig is eltarthatod a retket. Ne súrold le a retket, de vágd le a tetejét. Nedvesíts be két-három papírtörlőt vizes kézzel, majd csomagold beléjük a retket, és tedd egy zárható mélyhűtőzacskóba, majd nyomkodj ki a zacskóból minden levegőt, mielőtt lezárnád. Tedd a hűtőbe.

Retek 02

Fotó: Pixabay.com

Így tárold a pincében

A retek a hűvös, sötét helyet szereti, így ha van egy hűvös pincéd, felejtsd el a hűtőt. Tölts meg egy dobozt nedves földdel vagy homokkal, és bújtasd bele a retkeket. Felhasználás előtt csak ki kell venned őket a földből, és lemosni. Így akár három hónapig is jók maradnak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?