RETRO RÁDIÓ

Ez a lyukas palacsinta minden képzeletet felülmúl!

Homemade,Net,Crepe,Roti,Jala,On,A,White,Plate,,Low
Létrehozva2021. 03. 12. 21:00

Ha odavagy a palacsintáért, ezt a maláj különlegességet mindenképp meg kell kóstolnod! Nagyon népszerű mutatós, lyukas-hálós külseje és egyszerű, de mókás elkészítése miatt!

A roti jala eredetileg ”hálós kenyeret” jelent, de tulajdonképpen a mi palacsintákra hasonlít, csak a tésztát kókusztejjel és kurkumával készítik el, hogy különlegesebb ízélményt nyújtson ez a lyukas palacsinta. Önmagában fogyasztva is nagyon ízletes, de nagyon jól illik keleties fűszerezésű húsos vagy zöldséges ragukhoz. Ha viszont nem szeretnél nagy feneket keríteni a dolognak, egyszerűen csak töltsd meg a lyukas palacsinta tésztáját a kedvenc hozzávalóiddal, és már fogyaszthatod is kedvedre.

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 300 gramm liszt
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • 3 db tojás
  • 300 ml kókusztej
  • 300 ml víz
  • Így készítsd el a lyukas palacsinta tésztáját:

  • lépés: Egy nagy tálban keverd el a lisztet, a kurkumát és a sót, majd add hozzá a vizet és a kókusztejet. Ha nincs otthon kókusztej, sima tejjel is helyettesítheted. Miután összekeverted a tésztát, add hozzá a három tojást. Nem baj, ha nem sikerül csomómentesre a palacsinta tésztája, mert úgyis át kell szűrni egy szűrő segítségével egy másik edénybe.
  • Tipp: selymesebb lesz a tészta, ha felverve adod hozzá a tojásokat.

  • lépés: az átszűrt palacsintatésztát töltsd át egy kisebb palackba, majd a kupakjára fúrj három darab lyukat, amin majd átcsurgathatod tésztát. A serpenyőt olajjal hevítsd fel, majd a palackot fejjel lefelé tartva kedved szerint, például körkörös vagy cikkcakkos mozdulatokkal rajzolhatsz mintát a tésztával a serpenyőbe. Pont ugyanúgy kell ellenőrizni, hogy mikor kell megfordítani, mint a rendes palacsintánál.
  • Fotó: Shutterstock

    Tipp: még melegen érdemes feltekerni, mert laposan egymásra rakva összeragadhatnak a hálók, és nehéz lesz utána szétválasztani a palacsintákat.

    + 1 Tipp: Ha nincs kéznél olyan palack, amit fel tudsz használni a palacsinta sütéséhez, egy egyszerű (és természetesen tiszta) zacskó is megfelel erre a célra, amit három vagy öt egymás közeli helyen kiszúrunk. Egyszerre csak annyi tésztát öntsünk a zacskóba, ami elég egy darab lyukas palacsinta elkészítéséhez.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.