tóth gabi
Ha odavagy a palacsintáért, ezt a maláj különlegességet mindenképp meg kell kóstolnod! Nagyon népszerű mutatós, lyukas-hálós külseje és egyszerű, de mókás elkészítése miatt!
A roti jala eredetileg ”hálós kenyeret” jelent, de tulajdonképpen a mi palacsintákra hasonlít, csak a tésztát kókusztejjel és kurkumával készítik el, hogy különlegesebb ízélményt nyújtson ez a lyukas palacsinta. Önmagában fogyasztva is nagyon ízletes, de nagyon jól illik keleties fűszerezésű húsos vagy zöldséges ragukhoz. Ha viszont nem szeretnél nagy feneket keríteni a dolognak, egyszerűen csak töltsd meg a lyukas palacsinta tésztáját a kedvenc hozzávalóiddal, és már fogyaszthatod is kedvedre.
Hozzávalók:
Így készítsd el a lyukas palacsinta tésztáját:
Tipp: selymesebb lesz a tészta, ha felverve adod hozzá a tojásokat.
Tipp: még melegen érdemes feltekerni, mert laposan egymásra rakva összeragadhatnak a hálók, és nehéz lesz utána szétválasztani a palacsintákat.
+ 1 Tipp: Ha nincs kéznél olyan palack, amit fel tudsz használni a palacsinta sütéséhez, egy egyszerű (és természetesen tiszta) zacskó is megfelel erre a célra, amit három vagy öt egymás közeli helyen kiszúrunk. Egyszerre csak annyi tésztát öntsünk a zacskóba, ami elég egy darab lyukas palacsinta elkészítéséhez.