1 éve

Gyors leveles tészta receptek húsvétra

Ízletes finomságok az ünnepi asztalra.

Nincs csodálatosabb dolog, mint egy konyhakész leveles tészta, főleg ha gyorsan elő kell rukkolni valamilyen finomsággal. Tökéletes és gyors megoldás sós és édes péksütemények készítéséhez, és ami a legjobb benne, hogy a végtelenségig variálható, kívánságodnak megfelelő finomsággal töltheted meg a tésztát.

Fotó: Shutterstock

Pizzás batyu: egy adag paradicsomszószhoz keverj zúzott fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, pici sót és annyi cukrot, hogy elvegye a paradicsom savanyúságát. A leveles tésztát vágd fel 6 darab egyenlő négyzet alakú formára. Kanalazz a közepére egy adagot a finom pizzaszószból, majd hajtsd háromszög alakúra a tésztát. A széleit alaposan nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék. Kend meg a tetejüket felvert tojással, majd szórj rá a kedvenc sajtodból. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon hamar aranybarnára sül.

Sajtkrémes – virslis falatka: a leveles tésztát kend meg gazdagon natúr vagy zöldfűszeres sajtkrémmel, majd vágd 12 darab egyenlő négyzetre. A virslit vágd akkora darabokra, mint a négyzetlap hossza és helyezd el a tésztalapokon. Egyenként tekerd fel őket, a tetejüket kend meg felvert tojással, majd szórd meg szezámmaggal. Tökéletes vendégváró csemege, sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon süsd roppanósra.

Nutellás csiga: a kinyújtott leveles tésztát kend meg nutella krémmel, majd hosszában tekerd fel rúd alakúra. Miután ezzel megvagy, óvatosan, hogy ne nyomd össze a formáját, vágj karikákat a töltött rúdból, ezek lesznek a csigák. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektesd le őket, kend meg a felső részüket felvert tojással, majd 190 fokon süsd finom ropogósra.

Fotó: Shutterstock

Meggyes-pudingos párna: először készítsd el a vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint, majd rakd félre hűlni. A leveles tésztát vágd 6 darab egyenlő részre, majd helyezz a közepére a kihűlt pudingból és adj hozzá pár szem félbevágott meggyet. Bármilyen gyümölcslekvárral helyettesítheted, úgy is isteni lesz a végeredmény. A lapokat hajtsd ketté hosszában, majd a széleit alaposan nyomkodd össze. A tetejét keresztben bevághatod pár helyen, hogy szebben mutasson. Helyezd a párnákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejüket felvert tojással. 190 fokon hamar ropogósra sül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!