FITTFAZÉK

Robban a paradicsomos ízbomba, ilyen finomat még nem ettél!

Tombolnak az ízek ebben a fantasztikusan könnyû snackben. Minden egyes falatkába a nyár két nagy favoritja, a paradicsom és a bazsalikom varázsol valami iszonyatosan finom harmóniát.
  • Szerző: Ripost

Íme egy brutálisan finom, 5 perc alatt összedobható szuper-snack. Ránézni is maga a gyönyör, de amikor megkóstolod, rájössz, hogy ez az a sós nasi, amire világéletedben vágytál. Tegyük hozzá, nemcsak szép és finom, hanem egyúttal egészséges is! A sok zöld és a paradicsom rengeteg vitamint és nyomelemet tartalmaz, a tekercs alapját adó wrap pedig már kapható minimálisra csökkentett szénhidráttartalommal. Ha pedig éppen nem kapsz az üzletben, magad is elkészítheted diétás változatban!

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos tekercs

Hozzávalók:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg aszalt paradicsom, apróra vágva
  • 2 marék spenótlevél, leforrázva (elhagyható)
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 dkg parmezánsajt, lereszelve
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 nagy tortillalap
  • 1 marék friss bazsalikomlevél

Így készül:

1. A sajtkrémet keverd össze az apróra vágott aszalt paradicsommal, a spenóttal, a parmezánnal és a bazsalikomlevelek kétharmadával, a zúzott fokhagymával, sózd, borsozd ízlés szerint.

2. Oszd a krémet kétfelé, és kend be vele a tortillalapokat. A krém tetejére sorakoztass egész bazsalikomleveleket.

3. Csavard fel a tortillalapokat, majd tedd a hűtőbe 1-2 órára állni.

4. Vágódeszkán óvatosan vágd 3-4 cm-es darabokra a tekercseket. Így összesen 20-22 aszaltparadicsomos csigát kapsz.

5. Rendezd nagyobb tálra a csigákat és mehet is az asztalra. Előételnek vagy snacnak is tökéletes! Az étkezés fénypontja lesz!