RETRO RÁDIÓ

Szódabikarbóna került a zseniális palacsintába

Palacsinta
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 02. 20. 12:32

Nem csak édes lehet a palacsinta! Ha szereted a sós ínyencségeket, ezt a receptet neked találták ki.

Sajtos palacsinta

Sajtos palacsinta
Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. petrezselyem
  • 1tk pirospaprika
  • rozmaring-vagy zsálya
  • 100 g ricotta vagy joghurt
  • snidling
  • vaj a sütéshez
  • Így készítsd el:

  • Verd fel a tojásokat és választ szét két tálba a fehérjét és a sárgáját.
  • Keverd össze habverővel a sárgáját, és öntsd hozzá a tejet.
  • Liszthez keverd hozzá a szódabikarbónát egy tányérban, majd add hozzá a tojássárgájához és a tejhez, keverd össze a habverővel.
  • Add hozzá az olívaolajat, petrezselymet, paprikát, szárított fűszereket.
  • A tojásfehérjéket verd fel habosra, keverd hozzá a tésztához. Ügyelj rá, hogy a habot ne törd össze!
  • Vajazd ki a serpenyőt, és süsd meg a tésztát, 1-1 percen keresztül mindkét oldalán.
  • Ricottat keverd össze snidlinggel, és tedd a palacsintád tetejére. Készen is van a szuper sajtos palacsinta.
  •  

    Jó étvágyat!

    Palacsinta története:

    A palacsinta eredete a római korból származik, neve latinul placenta colt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a levendárium szerint bronzpajzson sütötték. Összetétele liszt, víz és kevéske só keveréke volt. Nagyon fontos szerepe volt a a római légiók ellátásában, mert hosszabb ideig elállt. Ezekben az időkben inkább húsfélékkel fogyasztották. Nagy valószínűséggel a rónai légiók nyomán terjedhetett el a Duna medencéjében és tőle nyugatra is.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.